«Ριγμένες» και στις πληρωμές μπόνους οι γυναίκες

09:38 5/3/2024 - Πηγή: Reporter

Το μισθολογικό χάσμα για τις γυναίκες στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία δεν υφίσταται μόνο στον βασικό μισθό, αλλά και στις πληρωμές μπόνους.

Αυτό έδειξαν αναλύσεις που διεξήγαγαν το Ινστιτούτο ifo και η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Mercer σε περισσότερες από 270 εταιρείες στις τρεις χώρες. Στη Γερμανία, οι γυναίκες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 6,1% λιγότερα μπόνους. Στην Αυστρία,

η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι 7,2%. Οι εταιρείες στην Ελβετία καταβάλλουν στις γυναίκες κατά μέσο όρο 5,2% λιγότερα μπόνους.

«Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στις πληρωμές μπόνους είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ότι στον βασικό μισθό. Αυτές οι μεγάλες διαφορές κάνουν το χάσμα στον συνολικό μισθό ακόμη μεγαλύτερο», λέει η ερευνήτρια του ifo Michaela Paffenholz.

Στη Γερμανία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον βασικό μισθό είναι 2,7%. Οι πληρωμές μπόνους αυξάνουν αυτό το χάσμα σε 3,0% στον συνολικό μισθό. Στην Αυστρία, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στον βασικό μισθό είναι 2,3%. Οι πληρωμές μπόνους το ανεβάζουν στο 2,9%. Στην Ελβετία, το χάσμα είναι 1,2% στον βασικό μισθό και οι πληρωμές μπόνους το αυξάνουν σε 1,6% στον συνολικό μισθό.

Τα στοιχεία που αναφέρονται αφορούν τις προσαρμοσμένες μισθολογικές διαφορές που λαμβάνουν υπόψη παρατηρήσιμους παράγοντες, όπως η διάρκεια της απασχόλησης. Οι μεγαλύτερες εταιρείες υπερεκπροσωπούνται στα στοιχεία της αγοράς που συλλέγει η Mercer, επομένως οι μελέτες δεν είναι αντιπροσωπευτικές όλων των εταιρειών στην περιοχή DACH.

#Γερμανία #Αυστρία #Ελβετία #ανισότητες #ΜΙΣΘΟΙ #μπόνους #ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ_ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rigmenes-kai-stis-pliromes-bonous-oi-gynaikes.htm
Τυχαία Θέματα