Σημάδια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη διόρθωση

13:00 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ανοδικά κινείται στη σημερινή (8/4) συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 0,80% στις 1.394,48 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,36% στις 1.180,50 μονάδες και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει κέρδη 0,92% στις 3.359,10 μονάδες.

Σημαντική άνοδο, της τάξης του 3,03% σημειώνει η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως είναι κοντά σε συμφωνία με τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

για την ΗΛΕΚΤΩΡ. Η μετοχή της ΑΒΑΞ, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο για την κατασκευή της 4ης γραμμής του Μετρό, ενισχύεται κατά 3,47%, ενώ η Alpha Bank καταγράφει άνοδο 2,00%.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό.

Οι σημερινές κινήσεις ακολουθούν μία εβδομάδα διόρθωσης για το ΧΑ, η οποία οδήγησε τον Γενικό Δείκτη 2,73% χαμηλότερα. Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες 2,53%, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 2,68%.

Σήμερα, πραγματοποιείται η ΓΣ της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ την Τρίτη αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις ΔΕΗ και Φουρλής. Την Πέμπτη, ανακοινώνουν τα μεγέθη τους ΑΔΜΗΕ και Ευρωσύμβουλοι.

Σε διεθνές επίπεδο, την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός του Μαρτίου στις ΗΠΑ, ενώ την Πέμπτη, η ΕΚΤ αναμένεται να αναφερθεί στις κινήσεις αποκλιμάκωσης των παρεμβατικών της επιτοκίων.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #Άνοδος #κέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα