Στα Χανιά ο Μπλίνκεν για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

19:29 6/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα είχε τετ-α-τετ και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, έφτασε στα Χανιά όπου θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί

στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη. Παρών στην Κρήτη, πέραν των συνεργατών του Αμερικανού υπουργού, θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης, που συναντήθηκε προχθές, γι’ αυτόν τον λόγο, με τον κ. Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ο Μπλίνκεν επισκέπτεται τη χώρα μας με σκοπό να συζητήσει «την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια».

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα έρχεται στο πλαίσιο περιοδείας του Αμερικανού ΥΠΕΞ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω φόβων για επέκταση του πολέμου στη Γάζα. Συνολικά, η περιοδεία περιλαμβάνει το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

#Μπλίνκεν #Υπουργός_Εξωτερικών_ΗΠΑ #Μητσοτακης #πρωθυπουργός #Κρήτη #ΧΑΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
sta-chania-o-blinken-gia-ti-synantisi-me-ton-prothypourgo.htm
Τυχαία Θέματα