Στις 12 Μαρτίου, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

13:13 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρώτο αυτό απογευματινό χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό.

«Θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε πλέον μπορεί να χειρουργηθεί», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ 100,3, η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία θα γίνει δημόσια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και έτσι ο ασθενής θα έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Ο τιμοκατάλογος

Εντός του περασμένου Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ θα φτάνει το κόστος για τους πολίτες.

Οι πολίτες θα έχουν πλέον την επιλογή για επί πληρωμή χειρουργική επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία, εφόσον φυσικά δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για να χειρουργηθούν άμεσα, καθώς διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σε έξι κατηγορίες με βάση ιατρικά κριτήρια και η κοστολόγηση των επεμβάσεων γίνεται σε επίπεδο κατηγορίας.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

Πολύ μικρή επέμβαση: Ο πολίτης θα κληθεί να καταβάλλει 300 ευρώ. Μικρή: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 500 ευρώ. Μεσαία: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 900 ευρώ. Μεγάλη: Το κόστος ανέρχεται σε 1.200 ευρώ. Βαρειά: Το κόστος ανέρχεται σε 1.600 ευρώ. Εξαιρετικά βαρειά: Το κόστος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.

Τα χρήματα που θα καταβάλλουν οι πολίτες θα επιμερίζονται για τις αμοιβές των χειρουργών, των αναισθησιολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Για μία μεγάλη επέμβαση (πχ χολοκυστεκτομή) ο χειρουργός θα παίρνει 550 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 350 ευρώ. Για μια βαρειά επέμβαση (πχ αρθροπλαστική ισχίου) ο χειρουργός θα λαμβάνει 750 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 400 ευρώ, ενώ για μια εξαιρετικά βαρειά επέμβαση ο χειρουργός θα λαμβάνει 1.000 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 450 ευρώ.

#Poll - Εσείς είστε υπέρ ή κατά των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ

#Παπαγεωργίου #ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ_ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ #ΕΣΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα