Στόλτενμπεργκ: Η Δύση απειλείται από τη συμμαχία των αυταρχικών δυνάμεων

21:21 7/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί ότι οι εχθροί της Δύσης συνεργάζονται πιο στενά, ως μια «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων», που περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Περιέγραψε τους αυξανόμενους δεσμούς μεταξύ αυτών των τριών χωρών, καθώς και της Βόρειας Κορέας, ως προσπάθειες υπονόμευσης των δυτικών δημοκρατιών, σε έναν κόσμο που έχει γίνει «πολύ πιο επικίνδυνος».

Καθώς το ΝΑΤΟ

γιορτάζει την 75η επέτειό του, ο κ. Στόλτενμπεργκ -επικεφαλής του οργανισμού τα τελευταία 10 χρόνια- είπε ότι ο κόσμος είναι, πλέον, «πολύ πιο επικίνδυνος, πολύ πιο απρόβλεπτος» και «πολύ πιο βίαιος» και προειδοποίησε για μία «αυταρχική» συμμαχία, στην οποία ο ένας παρέχει στον άλλο «ολοένα και πιο ευθυγραμμισμένη» πρακτική υποστήριξη.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε πως «η Κίνα στηρίζει τη ρωσική πολεμική οικονομία, παραδίδει βασικά στοιχεία στην αμυντική βιομηχανία και σε αντάλλαγμα, η Μόσχα επενδύει το μέλλον της στο Πεκίνο». Κατηγόρησε, επίσης, τη Ρωσία ότι δίνει τεχνολογία στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, με αντάλλαγμα πυρομαχικά και άλλες στρατιωτικές προμήθειες.

«Ακόμα κι αν πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει στο εγγύς μέλλον, πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία για πολλά χρόνια, να οικοδομήσουμε τις άμυνές της, ώστε να αποτρέψουμε τη μελλοντική επιθετικότητα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ενώ είπε πως ελπίζει οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν στη μακροχρόνια στήριξη της Ουκρανίας, εως τον Ιούλιο.

«Στο τέλος της ημέρας, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει τι είδους συμβιβασμούς είναι διατεθειμένη να κάνει» είπε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να βρεθούν σε μια θέση όπου θα επιτύχουν πραγματικά ένα αποδεκτό αποτέλεσμα γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

#Στόλτενμπεργκ #ΝΑΤΟ #ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ #Ρωσία #Ιράν #Κίνα #Βόρεια_Κορέα
Keywords
Αναζητήσεις
stoltenbergk-i-dysi-apeileitai-apo-ti-symmachia-ton-aftarchikon-dynameon.htm
Τυχαία Θέματα
Στόλτενμπεργκ, Δύση,stoltenbergk, dysi