ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» σε νέες εκλογές- Κασσελάκης: Αρκετά, έπεσαν οι μάσκες

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγηθεί σε νέες εσωκομματικές εκλογές, όπως αποφάσισαν οι σύνεδροι κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος την Κυριακή (25/2).

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μαζί με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα, έθεσαν προς ψήφιση την πρόταση μη διεξαγωγής εκλογών, με τον πρώτο να τονίζει από το βήμα: «Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία πολιτική λειτουργία».

Το προεδρείο έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση, η οποία υπερψηφίστηκε σε χρόνο- ρεκόρ.

Ο πρόεδρος του συνεδρίου Πάνος Ρήγας παρενέβη για να ξαναδιαβάσει την πρόταση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανεβαίνει στο βήμα και να λέει: «Αρκετά, έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά».

Η πρόταση που ψηφίστηκε: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου.

Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος.

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε επιμείνει για εκλογές στις 10 Μαρτίου, αν τελικά το σώμα ψήφιζε κάτι τέτοιο, με την Όλγα Γεροβασίλη να παίρνει με τη σειρά της τον λόγο λέγοντας ότι, αν ανακαλούσε το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», θα απέσυρε την υποψηφιότητά της.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΣΥΡΙΖΑ #Γεροβασίλη
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-ochi-se-nees-ekloges--kasselakis-arketa-epesan-oi-maskes.htm
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Όχι, - Κασσελάκης, Αρκετά,syriza, ochi, - kasselakis, arketa