Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ποινικές ευθύνες για Καραμανλή και Τριαντόπουλο

Το πόρισμα του για τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι διαπιστώνει ποινικές ευθύνες κατά του Κώστα Καραμανλή για τον διορισμό του μοιραίου σταθμάρχη, την απουσία θέσπισης εθνικών κανόνων ασφαλείας στα τραίνα, καθώς και για τη μη επισκευή της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το 2019.

Στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εντοπίζονται ποινικές ευθύνες και για τον Χρήστο Τριαντόπουλο αναφορικά με το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, καθώς εντοπίζονται ενδείξεις τέλεσης παράβασης καθήκοντος και αλλοίωση τόπου δυστυχήματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επίσης τη διερεύνηση των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζητά η Επιτροπή να ψηφίσει ομόφωνη ερμηνευτική δήλωση, η οποία θα επισημαίνει ότι η «παράλειψη εκτέλεσης οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας» δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, γεγονός που δεν θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, οδηγώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών στη Δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας. Κάτι που ζητά και το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού με τις σχεδόν 1,5 εκατομμύριο υπογραφές.

#Τέμπη #πόρισμα #Καραμανλής #εξεταστική_επιτροπή
Keywords
Αναζητήσεις
tebi-o-syriza-diapistonei-poinikes-efthynes-gia-karamanli-kai-triantopoulo.htm
Τυχαία Θέματα