Θέμα ωρών η πτώση του Παπανδρέου

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύγκληση υπουργικού συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια της Κ.Ο. Επανάσταση από βουλευτές και υπουργούς, εν όψει της προοπτικής να τεθεί σε δημοψήφισμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Ουσιαστική απώλεια της δεδηλωμένης μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Αποστολάκη και τις σημερινές δηλώσεις

των κυριών Καϊλή και Παναρίτη ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Το σύνθημα της γενικευμένης ανταρσίας εναντίον του απονενοημένου διαβήματος του πρωθυπουργού δόθηκε μετά τη σαφή διαφοροποίηση του Υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος άμα τη επιστροφεί του από τις Κάννες δήλωσε «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κ.Ο, διότι σε διαφορετική περίπτωση «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει νόημα». Υπενθυμίζεται ότι την έντονη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή και οι κ.κ. Ραγκούσης, Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου.

Στο μεταξύ, δεκάδες βουλευτές, μεταξύ των οποίων η κυρία Βάσω Παπανδρέου, οι κύριοι Οδ. Βουδούρης, Πυθ. Βαρδίκος, Δημ. Λιτζέρης, Κώστας Καρτάλης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Παντελής Οικονόμου και Φώφη Γεννηματά αντιτάσσονται ευθέως στο δημοψήφισμα και ζητούν είτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε εκλογές.

Κατόπιν τούτων, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο όχι μόνο να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αύριο ο κ. Παπανδρέου, αλλά και να φτάσει μέχρις εκεί.

Νικ. Μαλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα