Τουρκική αντιπολίτευση: Να κηρύξουμε εμείς θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο

Η τουρκική αντιπολίτευση ανεβάζει και πάλι τους τόνους μετά τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, υποναύαρχος εν αποστρατεία Γιανκί Μπαγτζίογλου, προτρέπει την Άγκυρα να ανακηρύξει κι εκείνη περιοχές για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, ώστε να υποστηρίξει τις κυριαρχικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο

και την ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, προτείνει να σταλούν σεισμογραφικά σκάφη προκειμένου να γίνουν αντίστοιχα σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την κρατική της σοφία και να ανακηρύξει θαλάσσιες περιοχές που θα στηρίξουν τις κυριαρχικές διεκδικήσεις της και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, στη βάση της αμοιβαιότητας, σε περιοχές που κρίνονται κατάλληλες, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εντός των ορίων των περιοχών της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, που ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την ονομασία «Ειδικές Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του CHP.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #Αιγαίο #αντιπολίτευση #ΘΑΛΑΣΣΙΑ_ΠΑΡΚΑ #διεκδικήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
tourkiki-antipolitefsi-na-kiryxoume-emeis-thalassia-parka-sto-aigaio.htm
Τυχαία Θέματα