Τσακλόγλου: «Τρικυμία σε ποτήρι» η συζήτηση για όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας από το βήμα του 7ου Thessaloniki Summit που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, αλλά και

στην αγορά εργασίας.

«Το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι το 2030, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αλλάξουν ξανά οι κανόνες» ανέφερε ο κ.Τσακλόγλου και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «τρικυμία σε ποτήρι» τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο κ.Τσακλόγλου αναγνώρισε ότι η ζήτηση της αγοράς εργασίας σήμερα αφορά κυρίως θέσεις στην εστίαση, τονίζοντας πως:

«Το μέλλον είναι στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία. Δεν θέλουμε βέβαια μόνο προγραμματιστές υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και πιο χαμηλής εξειδίκευσης.

Το να αναζητήσουμε εργαζόμενους απο το εξωτερικό αποτελεί τελευταία λύση για εμάς. Αναγνωρίζω ότι για κάποιους τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας είναι μια αναγκαία διαδικασία.

Όσοι μας ζητούν μετακλητούς εργάτες, δεν μας λένε ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν βρίσκουν στο μισθό που θέλουν οι ίδιοι να τους δίνουν.

Για τις ανισορροπίες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, υπενθυμίζω την ανάγκη αναπροσανατολισμού στην τεχνική εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας βέβαια την ίδια στιγμή ότι δεν αρκεί μόνο αυτό».

Σχολιάζοντας το αίτημα για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι δεν είναι μια διαδικασία που αφορά διάστημα δύο -τριών χρόνων αναφέροντας ότι μπορεί κάποιοι να μην βλέπουν τις αλλαγές, αλλά αυτές είναι ορατές ήδη στην ελληνική οικονομία.

Στην συνέχεια, επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα σημαντικά βήματα για να αυξηθούν περαιτέρω οι εξαγωγές και οι επενδύσεις στην παραγωγή.

«Οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσουν, όπως έκαναν οι μεγάλες του σήμερα που κάποτε ήταν μικρές».

Σχολιάζοντας το έργο των κοινωνικών εταίρων είπε καταλήγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι καταθέτουν ολοένα και καλύτερες προτάσεις σε διάφορα ζητήματα».

#ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ #ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ασφαλιστικό #THESSALONIKI_SUMMIT_2023 #εργασία
Keywords
Αναζητήσεις
tsakloglou-trikymia-se-potiri-i-syzitisi-gia-oria-ilikias-syntaxiodotisis.htm
Τυχαία Θέματα