Βουτιά για τη μετοχή και την κεφαλαιοποίηση της Tesla

H μετοχή της Tesla έχασε έως και 4% την Τρίτη, διευρύνοντας τις απώλειες για το 2024, με την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να βουτάει κάτω από το επίπεδο των 500 δισ. δολαρίων. Οι απώλειες από την αρχή του έτους, αγγίζουν το 38%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη S&P 500 το 2024. Από την αρχή του έτους

έχει διαγραφεί κεφαλαιοποίηση 290 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν έχει κλείσει με κεφαλαιοποίηση κάτω των 500 δισ. δολαρίων από τα τέλη Απριλίου του περασμένου έτους.

Τα προβλήματα για την Tesla ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία προειδοποίησε ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Τον Απρίλιο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις τριμήνου οι οποίες ήταν πολύ κατώτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα αδύναμα στοιχεία για τις πωλήσεις επανέφεραν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της Tesla, οι οποίες εντάθηκαν μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή ενός «ηλεκτρικού αυτοκινήτου του λαού» και θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός αυτοοδηγούμενου ταξί.

#Tesla #μετοχή #ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ #Πτώση #ΒΟΥΤΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
voutia-gia-ti-metochi-kai-tin-kefalaiopoiisi-tis-tesla.htm
Τυχαία Θέματα