Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Κάμερον νέος υπουργός Εξωτερικών

Νέος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σούνακ διορίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Κάμερον αντικαθιστά τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του υπουργού Εσωτερικών, μετά την αποπομπή της Σουέλα Μπρέιβερμαν λόγω εμπρηστικών δηλώσεων που έκανε για την αστυνομία.

«Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να αναλάβω καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών και, με χαρά, δέχτηκα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, διεθνώς, με ένα σύνολο τρομακτικών προκλήσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σε αυτή την εποχή των πρωτοφανών αλλαγών, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας να είναι στο πλάι των συμμάχων της, να ενισχύσει τις συνεργασίες της και να διασφαλίσει πως η φωνή μας θα ακουστεί.

Αν και τα τελευταία χρόνια δεν είμαι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, ελπίζω η μέχρι σήμερα εμπειρία μου ως αρχηγός των Συντηρητικών για 11 χρόνια και πρωθυπουργός για έξι, να με βοηθήσει να συνδράμω τον Πρωθυπουργό στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων», έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο X, ο Ντέιβιντ Κάμερον.

{https://twitter.com/David_Cameron/status/1724009967697514558}

#Σουνάκ #Κάμερον #υπουργός_Εξωτερικών #Βρετανία #Ηνωμένο_Βασίλειο
Keywords
Αναζητήσεις
vretania-o-nteivint-kameron-neos-ypourgos-exoterikon.htm
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Ντέιβιντ Κάμερον, Εξωτερικών,vretania, nteivint kameron, exoterikon