«Βροχή» περικοπών στην Ebay-Καταργούνται 1000 θέσεις εργασίας

H EBay ανακοίνωσε την Τρίτη (23/1) ότι σχεδιάζει να απολύσει το 9% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, που αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας συνεχίζει να μειώνει τις δραστηριότητές του μέχρι τις αρχές του 2024.

Παρόλου που οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 3% σε εκτεταμένες συναλλαγές, ο Jamie Iannone, διευθύνων σύμβουλος της eBay, δήλωσε στους εργαζόμενους σε επιστολή που δημοσιεύθηκε σε εταιρικό ιστολόγιο, ότι η εταιρεία

θα «μειώσει επίσης τον αριθμό των συμβάσεων που έχουμε στο εναλλακτικό εργατικό δυναμικό μας κατά τους επόμενους μήνες».

Ο Iannone δήλωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες επειδή «ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και τα έξοδα της eBay έχουν ξεπεράσει την ανάπτυξη της επιχείρησής μας».

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, εφαρμόζουμε οργανωτικές αλλαγές που ευθυγραμμίζουν και ενοποιούν ορισμένες ομάδες για να βελτιώσουμε την εμπειρία από άκρη σε άκρη και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Iannone.

«Σύντομα, θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους υπαλλήλους των οποίων οι ρόλοι έχουν καταργηθεί και να μπαίνουμε σε διαδικασία διαβούλευσης στους τομείς όπου απαιτείται».

Σύμφωνα με το CNBC, οι περικοπές θέσεων εργασίας στην eBay ακολουθούν το μαζικό κύμα απολύσεων από εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας το 2023 -κυρίως στην Amazon, στη Meta (Facebook, Instagram), στην Alphabet (Google, YouTube) στη Microsoft και τη θυγατρική της LinkedIn-.

Πέρα από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η διεύθυνση της eBay σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών, διευκρίνισε ο Iannone στην επιστολή του.

«Αυτές οι αλλαγές είναι δύσκολες, αλλά είμαι βέβαιος ότι δουλεύοντας μαζί θα γίνουμε πιο δυνατοί από ποτέ», δήλωσε ο Iannone.

«Τους επόμενους μήνες, θα δείτε ένα πιο εστιασμένο, ευέλικτο και ευέλικτο eBay - ένα eBay που είναι καλύτερα τοποθετημένο για να προωθήσει τον σκοπό μας, δηλαδή τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για όλους».

#EBay #Περικοπές #προσφορά #κέρδη #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα