Εκκένωση Γάζας: Έληξε το τελεσίγραφο-Αναφορές για εμπλοκή της Χεζμπολάχ-Ζωντανή εικόνα

(upd) Το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς τη Γάζα πριν ξεκινήσει τη χερσαία του επιχείρηση. Οι άμαχοι Παλαιστίνιοι έχουν λάβει τελεσίγραφο 24 ωρών και εγκαταλείπουν κατά κύματα το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και με τα πόδια. Σημειώνεται ότι το ισραηλινό τελεσίγραφο για εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας έληξε στις 8 το βράδυ.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι οι οποίοι ζουν στις βόρειες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα έχουν λάβει οδηγίες να φύγουν μέσα σε 24 ώρες από το βράδυ της Πέμπτης, διορία που έληξε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ΟΗΕ

προέτρεψε το Ισραήλ να αποσύρει το κάλεσμά του, προειδοποιώντας για "καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες".

Το Ισραήλ, την ίδια ώρα, συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες κοντά στη Γάζα πριν από μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Δείχνει δηλαδή πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω.

{https://twitter.com/afpfr/status/1712780436697387203}

{https://twitter.com/m6info/status/1712845657336324603}

Ένοπλοι της Χαμάς κρατούν εκεί τουλάχιστον 150 ομήρους, τους οποίους αιχμαλώτισαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών επιθέσεών τους σε περιοχές του νότιου Ισραήλ το σαββατοκύριακο, που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους στο έδαφος του εβραϊκού κράτους.

Τους 1.799 έχουν φθάσει όσοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές αντίποινων, οι οποίες συνεχίζονται, ενώ 6.388 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Υπουργείο Υγείας της Λωρίδας.

Συνεχίζεται, εξάλλου, ο πλήρης αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τα καύσιμα, τα τρόφιμα και το νερό να τελειώνουν.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα άρει τους περιορισμούς εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατά.

Αναφορές για διείσδυση μελών της Χεζμπολάχ

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ στέλνει μήνυμα ετοιμότητας να εμπλακεί στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Al Jazeera, μέλη της Χεζμπολάχ ανατίναξαν το τείχος των συνόρων και διείσδυσαν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, μαχητές της οργάνωσης επιτέθηκαν σε τέσσερις ισραηλινές θέσεις και επιβεβαίωσαν ένα χτύπημα.

ΧεζμπολάχΧαμάςΙσραήλπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
xekinise-i-ekkenosi-tis-gazas--zontani-eikona.htm
Τυχαία Θέματα