Διαρροή emails: Παραιτήθηκε ο γγ του ΥΠΕΣ-Εκτός ευρωεκλογών η Ασημακοπούλου

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, συνεργάτης του έδωσε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τη λίστα με τα emails που χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απόδημους.

Όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο, η λίστα δόθηκε τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης και δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά emails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα

Μισελ Ασημακοπούλου, ξεκίνησε έρευνα, παράλληλα με αυτές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία του συνέντευξη.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, η κα Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα (με emails κάποιων εκλογέων του 2023) από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου. Εξ αυτού υποστηρίζεται ότι η επίμαχη διαρροή δε σχετίζεται, επ ουδενί, χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κος Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, ο πρωθυπουργός, κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων, τονίζεται. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Όπως συμπληρώνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

#υπουργείο_εσωτερικών #Μιχάλης_Σταυριανουδάκης #γενικός_γραμματέας #Ασημακοπούλου #emails #ΛΙΣΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
ypes-diarroi-emails-paraitithike-o-genikos-grammateas--ti-diaminyei-i-kyvernisi.htm
Τυχαία Θέματα