Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Άρση αναστολής για υγειονομικούς από την πρώτη δόση!

18:19 2/9/2021 - Πηγή: Reporter

Άμεση άρση της αναστολής με την πρώτη κιόλας δόση του εμβολίου δίνει νέα τροπολόγια που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Με βάση την αρχική απόφαση, όποιος ανεμβολίαστος υγειονομικός ετίθετο σε αναστολή μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία του μόνο μετά τη δεύτερη δόση και μάλιστα εφόσον συμπληρώνονταν 14 ημέρες από αυτήν.

Ωστόσο, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει τη συγκεκριμένη διάταξη και γίνεται πιο... ευέλικτη. Δίνει λοιπόν

τη δυνατότητα άρσης της αναστολής όσων υγεινομικών εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής από την πρώτη κιόλας δόση!

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Πρόκειται ξεκάθαρα για μία απόφαση που δημιουργεί ένα πλαίσιο πολύ πιο επιεικές από το προηγούμενο που απαιτούσε τον πλήρη εμβολιασμό κάθε εργαζόμενου προκειμένου να επιστρέψει στην εργασία του και φυσικά να λάβει το μισθό του.

Ένας υγειονομικός, σε περίπτωση που εμβολιαζόταν με pfizer σήμερα 2/9, θα έπρεπε να κάνει τη δεύτερη δόση σε 21 ημέρες και στη συνέχεια θα έπρεπε να περιμένει ακόμη 14 ημέρες για να επιστρέψει στην εργασία του. Συνεπώς, έχανε σίγουρα περισσότερο από έναν μισθό.

Με τη νέα διάταξη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στη δουλειά του, από την επόμενη ημέρα της πρώτης δόσης.

Μία κίνηση καλής θέλησης από το υπουργείο Υγείας που ελπίζει να αποδώσει καρπούς, καθώς παρατηρούνται αρκετά προβλήματα λειτουργικότητας σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοίΕμβολιασμοίεμβόλια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα