Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. «Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Λαγκαδά

Mε κάθε επισημότητα και τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η υποδοχή εις το Ιερό γυναικείο Κοινόβιο της «Παναγίας Θεοσκεπάστου» Σοχού Λαγκαδά, (Μετόχιο της ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους), της περιπύστου Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου της επικαλουμένης «Παναγίας Γοργοϋπηκόου», προστάτιδος και εφόρου της Αθωνικής ως άνω ιεράς Μονής, επ΄ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Η υποδοχή του πολυτιμώτατου τιμαλφούς της Ορθοδόξου Πίστεως μας, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τριτής 6 Σεπτεμβρίου 2022, εις την κεντρική

πλατεία του Σοχού, έμπροσθεν του Ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, και εν συνεχεία τελέσθηκε Δέηση και η καθιερωμένη Αρτοκλασία.
Στην σύντομη προσφώνηση του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς του Πατέρες της Μονής, διότι εδώ και τρεις δεκαετίες που υπάρχει αυτή η παράδοση, ο Σοχός και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, χάρη αυτού του γεγονότος, γίνεται ένας τόπος φιλοξενίας για όλους, οι οποίοι προστρέχουν για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας μας, προς αγιασμό, πνευματική στερέωση και ενίσχυση των εν αυτώ ενασκουμένων αδελφών και του πιστού λαού του Θεού της ευρυτέρας περιοχής.

Το άρθρο Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. «Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Λαγκαδά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα