Αγία Παρασκευή: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μην τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίας Τριάδος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου συζήτησε την παράδοση 24m2 της πλατείας Αγίας Τριάδος σε κατάστημα εστίασης για την ανάπτυξη έως 10 τραπεζοκαθισμάτων. Ο δήμαρχος, η πρόεδρος και 10 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά, 9 δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν την εισήγηση, ενώ 8 απείχαν. Για να «περάσει» το θέμα απαιτούσε 17 θετικές ψήφους, ως εκ τούτου δεν υπερψηφίσθηκε η πρόταση.

Ωστόσο, ο δήμαρχος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα, έχει δικαίωμα να ξαναφέρει

την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν δεν υπερψηφισθεί για δεύτερη φορά, θα την περάσει με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θα ισχύσει, παρά τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική, αποδεικνύει ότι η σημερινή δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν ναι, δεν έχουν κανένα σεβασμό στον λιγοστό δημόσιο χώρο για τους χιλιάδες κατοίκους του Παραδείσου» αναφέρει ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής, ο οποίος παρουσίασε στην προαναφερόμενη συνεδρίαση τους λόγους για τους οποίους η μικρή αυτή πλατεία δεν πρέπει να παραχωρηθεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι «η προστασία της πλατείας από την ιδιωτικοποίησή της είναι υπόθεση όλων των κατοίκων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα εκατοστό ελεύθερου χώρου. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους 11 δημοτικούς συμβούλους ότι η πλατεία δεν υπάρχει για τις ανάγκες κερδοσκοπίας οποιουδήποτε ιδιώτη, αλλά ούτε και για να αυξήσει τα έσοδά του ο Δήμος. Η πλατεία στη χώρα μας ήταν από τα αρχαία χρόνια χώρος συνάθροισης, αναψυχής και παιχνιδιού για τα παιδιά. Είναι ο χώρος όπου η πόλη αναπνέει, είναι ο χώρος που ανήκει σε όλους και υπάρχει εξ αιτίας τους. Ο δημόσιος χώρος σε μια πλατεία μπορεί να παραχωρηθεί για τραπεζοκαθίσματα αλλά υπό προϋποθέσεις. Η πλατεία να είναι μεγάλη και κάτω από ένα σχεδιασμό που θα προτεραιοποιεί τις προτάσεις από δημοτικές, μη κερδοσκοπικές και συνεταιριστικές πρωτοβουλίες. Τα αιτήματα κερδοσκοπικών επιχειρήσεων έπονται όλων των άλλων».

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου για την πλατεία Αγίας ΤριάδοςΛήψη

The post Αγία Παρασκευή: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μην τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίας Τριάδος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Παρασκευή, Συνεχίζονται, Αγίας Τριάδος,agia paraskevi, synechizontai, agias triados