Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση του Συλλόγου «Γ. Σεφέρη» με τη δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης για τη σχολική καθαριότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», των σχολικών καθαριστών και της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γυναικών με τον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα για το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Το κύριο θέμα που τέθηκε είναι η καθυστέρηση της πρόσληψης των σχολικών καθαριστών, που -όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί– αν και τα σχολεία

 έχουν ανοίξει από την Παρασκευή 1/9 και τη Δευτέρα στις 11/9 θα είναι η πρώτη μέρα που θα έρθουν οι μαθητές, δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη σύμβασή τους. Επιπλέον, συζητήθηκε η αναγκαιότητα που υπάρχει ώστε όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι/ες να γίνουν πλήρους ωραρίου (15 εξ αυτών είναι 3ωροι) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, αλλά και για να αμείβονται με καλύτερες αποδοχές «και όχι τους μισθούς πείνας των 350 ευρώ, με δεδομένη την ακρίβεια που μαστίζει την καθημερινή ζωή», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο σύλλογος, ο οποίος προσθέτει στην ανακοίνωσή του:

«Από τη μία το σημαντικό έργο της υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών θα το αναλάβουν εργαζόμενες και εργαζόμενοι με το απαράδεκτο καθεστώς της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, όπου κυριαρχεί η ομηρία, η ανασφάλεια, ο εργασιακός μεσαίωνας και οι μειωμένες ώρες εργασίας, αφού με νόμο μπήκε ταφόπλακα για μόνιμη και σταθερή δουλειά από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές που τον εφαρμόζουν.

Και από την άλλη η αργοπορία στην πρόσληψή τους προμηνύει σχολεία χωρίς να έχει επιμεληθεί κάποιος την καθαριότητα, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να εργαστούν και να οργανώσουν τον σχεδιασμό και τις τάξεις τους το πρώτο δεκαήμερο για να υποδεχτούν τους μαθητές στις 11 του Σεπτέμβρη που είναι ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων. Και, τέλος, οι εργαζόμενοι, που όλο τον χρόνο κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν καθαρά τα σχολικά κτήρια, θα κάνουν αγώνα δρόμου για να φέρουν σε σειρά ολόκληρες σχολικές μονάδες (ήδη στα σχολεία της πόλης επικρατεί ένα χάος και μέσα στα κτήρια αλλά και στους αύλειους χώρους)».

Όπως ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί, από τη δημοτική αρχή δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην καθαριότητα των προαυλίων, ενώ περιμένουν τις ενστάσεις για να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων, χωρίς να δοθεί ωστόσο συγκεκριμένος χρόνος. «Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη και για την αλλαγή των συμβάσεων δε δεσμεύτηκαν, αποδίδοντας την ευθύνη στο κεντρικό κράτος. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν έχουν προτεραιότητα να τροποποιήσουν τις συμβάσεις των τρίωρων εργαζομένων σε πλήρους ωραρίου, παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον το αίτημα, βάζοντας για άλλη μια φορά τις ανάγκες εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

The post Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση του Συλλόγου «Γ. Σεφέρη» με τη δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης για τη σχολική καθαριότητα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλόγου Γ, Σεφέρη, Μεταμόρφωσης,syllogou g, seferi, metamorfosis