Η… μπίλια στο Μαρούσι, ο «πόλεμος» Βριλησσίων – Παλλήνης για τα απορριμματοφόρα και το «γιοφύρι της Άρτας» στην Αγία Παρασκευή

[email protected]

Αν και αυτοδιοικητική, η στήλη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στις συνταρακτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στα βόρεια της χώρας μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει νέους λογαριασμούς σε μια -ούτως ή άλλως- εύφλεκτη γεωγραφική περιοχή. Ξέχωρα ότι θυμίζει έντονα παλιές, και ελπίζαμε ξεχασμένες, ιστορίες, τότε που ένας λαϊκιστής ηγέτης έσυρε μια ολόκληρη ήπειρο σε έναν αιματηρό παγκόσμιο πόλεμο, μόνο και μόνο γιατί πίστευε ότι η Ιστορία χρωστούσε στη χώρα του…

Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με ορισμένους σημερινούς προέδρους, στη Ρωσία

και στην Τουρκία, που πιστεύουν ότι τους… λείπει ζωτικός χώρος. Ας ευχηθούμε οι ομοιότητες με το παρελθόν να μείνουν έως εδώ.

***

Πάμε στα αυτοδιοικητικά. Στο Μαρούσι ουδείς γνωρίζει πού θα κάτσει η μπίλια σχετικώς με τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη. Δηλαδή, ουδείς θεωρητικώς. Γιατί με βάση και τα όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μάλλον οι παρατάξεις που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Σώματος (διοίκηση και μείζων μειοψηφία) έχουν αρχίσει να… κοιτάζουν προς την επόμενη μέρα, συζητώντας πλέον για τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη.

Οι φωνές από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης μάλλον ελάχιστες πιθανότητες έχουν να ακουστούν, ιδιαίτερα όταν βάλουν μπροστά τα πολυθόρυβα μηχανήματα που θα ξεκινήσουν την ανέγερση του νέου υπερ-ψυχαγωγικού συγκροτήματος.

***

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την αντιπαράθεση του Δήμου Μεταμόρφωσης με τον Δήμο Αμαρουσίου με αφορμή την προσπάθεια του δεύτερου να μισθώσει χώρο στην επικράτεια του πρώτου για να μεταφέρει εκεί κάποια πράσινα κλαδέματα (απορρίμματα κατά τον Δήμο Μεταμόρφωσης), και νέα διαδημοτική σύγκρουση μας προέκυψε. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές οι Δήμοι Βριλησσίων και Παλλήνης.

Η διοίκηση του Ξένου Μανιατογιάννη στα Βριλήσσια, έχοντας «φάει πόρτα» από τη γαλάζια αντιπολίτευση του Δήμου του προκειμένου να κρατήσει τα απορριμματοφόρα στην πρώην Ναυτική Βάση, αναζήτησε αλλού χώρο. Τον βρήκε (ή νόμιζε τουλάχιστον) σε δύο οικόπεδα στον Γέρακα, στα όρια με την Παλλήνη. Υπολόγισε όμως χωρίς τον… γειτονικό ξενοδόχο -στη συγκεκριμένη περίπτωση τον δήμαρχο Αθανάσιο Ζούτσο– ο οποίος «άστραψε και βρόντηξε». Οπότε ο δήμαρχος Βριλησσίων ανέκρουσε πρύμναν.

Έτσι το «μπαλάκι» επιστρέφει στον Δήμο Βριλησσίων, ο οποίος -μάλλον- πρέπει να αναζητήσει… εγχώριες λύσεις για να παρκάρει τα απορριμματοφόρα του. Εκτός και εάν το κεντρικό κράτος αποφασίσει να βρει αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να αποφύγουμε τους επαναλαμβανόμενους «εμφυλίους» μεταξύ όμορων δήμων.

***

31 χρόνια περιμένουν κολυμβητήριο στην Αγία Παρασκευή και ακόμη βουτιά δεν έκαναν! Πριν λίγες μέρες η δημοτική αρχή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά άρχισε να κινείται και μάλιστα έκανε επαφές με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να πάρει δάνειο 2 εκατ. ευρώ ώστε να «κτίσει το γιοφύρι της Άρτας».

Ωστόσο η αντιπολίτευση κρατά μικρό καλάθι, καθώς θεωρεί την κίνηση σπασμωδική, χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη βιωσιμότητας του νέου αθλητικού χώρου όπως τον φαντάζεται ο δήμαρχος. Βέβαια, ο κ. Ζορμπάς αντιγυρίζοντας τα… χτυπήματα, προσπαθεί να στριμώξει την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν θέλει το έργο.

Με όλα αυτά, παίρνουμε θέση στον βατήρα και αναμένουμε το σύνθημα του αφέτη, για να δούμε ποιος τελικώς θα τερματίσει πρώτος…

The post Η… μπίλια στο Μαρούσι, ο «πόλεμος» Βριλησσίων – Παλλήνης για τα απορριμματοφόρα και το «γιοφύρι της Άρτας» στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα