ΚΟΒ ΚΚΕ Καλογρέζας – Αλσούπολης: Συγχαίρουμε τον ΠΑΟ Αλσούπολης που τίμησε το Μπλόκο της Καλογρέζας

Τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση του ΠΑΟ Αλσούπολης συγχαίρει η Κομματική Οργάνωση Βάσης Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ για τη νίκη της ομάδας στην αγωνιστική της 13ης Μαρτίου, η οποία εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του Συλλόγου στην κατηγορία, ενώ αναφέρεται στην πρωτοβουλία των παικτών να τιμήσουν το Μπλόκο της Καλογρέζας.

Η ΚΟΒ αναφέρει σχετικά: «Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ομάδας να τιμήσει τους 22 αγωνιστές της ΕΑΜικής

Εθνικής Αντίστασης, στην πλειοψηφία τους ανθρακωρύχοι, που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλογρέζας πριν από 78 χρόνια, στις 15 Μαρτίου 1944. Οι φανέλες του ΠΑΟ Αλσούπολης ανέγραφαν την ημερομηνία της εκτέλεσης και ήταν μαύρες ως ένδειξη σεβασμού και τιμής στους εκτελεσμένους. Οι παίκτες άνοιξαν πανό που έγραφε “τιμή και δόξα στους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Καλογρέζας”, ενώ η ομάδα είχε ετοιμάσει και ένα κείμενο για τους ανθρακωρύχους και το ιστορικό του μπλόκου το οποίο μοίρασε στους θεατές και διαβάστηκε από τα μεγάφωνα. Επίσης, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Πριν την έναρξη του αγώνα από τα μεγάφωνα ηχούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού και στην αντιμετώπιση της παραχάραξης της ιστορίας. Αποδεικνύεται ότι οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν λόγο να παρεμβαίνουν για κάθε ζήτημα που αφορά τον λαό και τη νεολαία ως αναπόσπαστο τμήμα του λαού κάθε περιοχής».

The post ΚΟΒ ΚΚΕ Καλογρέζας – Αλσούπολης: Συγχαίρουμε τον ΠΑΟ Αλσούπολης που τίμησε το Μπλόκο της Καλογρέζας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΟΒ ΚΚΕ Καλογρέζας – Αλσούπολης, Συγχαίρουμε, ΠΑΟ Αλσούπολης, Μπλόκο, Καλογρέζας,kov kke kalogrezas – alsoupolis, sygchairoume, pao alsoupolis, bloko, kalogrezas