ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου: Να συζητηθεί στο Δ.Σ. το πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου

Με την υπ’ αρ. 291/13.12.2022 κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου είχε εγκριθεί η «Σύμβαση Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας» μεταξύ του Δήμου και της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΕΑΑ ΑΕ». Κατά της απόφασης, με την οποία ο Δήμος αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη για την υλοποίηση και τη λειτουργία του έργου συλλογής και διαλογής των αποβλήτων

συσκευασίας» είχε τοποθετηθεί και ψηφίσει η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Καρλατήρα, όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση η παραπάνω συμφωνία έρχεται να συνδυαστεί με πρόσφατη σύμβαση, «ύψους 1.154.688 ευρώ (έκπτωση μόλις 3,09%!) και διάρκειας 24 μηνών, τη σύναψη της οποίας, με το μοναδικό μάλιστα  διαγωνιζόμενο(!), ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου με την υπ’ αρ. 452/27.12.23 απόφασή της. Σύμφωνα με αυτή το τέλος εισόδου στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), που θα καταβάλλει πλέον ο δήμος στον επιχειρηματικό όμιλο του ΚΔΑΥ, απαλλάσσοντας την ΕΕΑΑ Α.Ε. από το υπόψη φορτίο, ανέρχεται σε 96,22 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά τόνο απορριμμάτων για εκτιμώμενη συνολική ποσότητα 12.000 τόνων», όπως αναφέρει η παράταξη.

Σύμφωνα με τη ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου η παραπάνω συμφωνία «φορτώνει με μισό -και πλέον- εκατομμύριο ευρώ τον Δήμο Αμαρουσίου και άρα τους δημότες, ουσιαστικά απαλλάσσοντας από το σχετικό έξοδο την ΕΕΑΑ και κατ’ επέκταση τους ομίλους που παράγουν ρυπογόνες συσκευασίες». Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. και ήδη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα με τίτλο «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τους όρους υλοποίησης του προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας και τα αποτελέσματά του».

Η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου για τη διαχείριση αποβλήτων συσκευασίαςΛήψη

The post ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου: Να συζητηθεί στο Δ.Σ. το πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα