Με τον απολογισμό τετραετίας στην Παλαιά Βουλή ολοκληρώθηκε η τελευταία διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στην Παλαιά Βουλή, η τελευταία διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο απολογισμός τετραετίας από τον Γ. Πατούλη, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της τρέχουσας αυτοδιοίκητής θητείας του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Όπως επισήμανε, η επιλογή του χώρου της Παλαιάς Βουλής έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς, «στον ιερό αυτό χώρο της Δημοκρατίας και της Ελληνικής Ιστορίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη

συνεδρίαση της απερχόμενης διοίκησης».

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τους αντιπεριφερειάρχες, τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, τα προεδρεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, για τη συνεργασία που είχαν «σε μια δύσκολη αυτοδιοίκητή περίοδο κατά την οποία είχαν να διαχειριστούν σημαντικά προβλήματα, όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα προβλήματα που προκλήθηκαν στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω της απλής αναλογικής, η οποία δεν επέτρεπε στην πλειοψηφούσα παράταξη να έχει ουσιαστική πλειοψηφία, καθώς «το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο της έδινε μόλις 38 στα 101 μέλη».

Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες διατύπωσε στα μέλη των συνεργαζόμενων παρατάξεων Πράσινο Κίνημα, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδάκη και Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, με επικεφαλής τον Ανδρέα Κούρτη.

Με αφορμή την αποχώρηση από τη συνεδρίαση της παράταξης της κ. Ρ. Δούρου, Δύναμη Ζωής, και της ανακοίνωσης που εξέδωσε αργότερα, ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά τα μέλη της παράταξης της κ. Δούρου επέλεξαν να απέχουν χωρίς να δείξουν τον πολιτικό πολιτισμό που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Προφανώς δεν άντεξαν να ακούσουν με αριθμούς και συγκεκριμένες αναφορές το μεγάλο έργο που συντελέστηκε αυτή την τετραετία στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, προκαλεί απορία πώς, αφού δεν παρέμειναν να ακούσουν την τοποθέτησή μου και την παρουσίαση των έργων που πραγματοποιήθηκαν, στη συνέχεια άσκησαν κριτική σε αυτά που παρουσίασα». 

Διαβάστε αναλυτικά τον απόλογισμό της περιφερειακής αρχήςΛήψη

The post Με τον απολογισμό τετραετίας στην Παλαιά Βουλή ολοκληρώθηκε η τελευταία διά ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παλαιά Βουλή, Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,palaia vouli, perifereiakou symvouliou attikis