Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την τιμητική παρουσία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ο Σύλλογος Αθμονέων, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις», στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής προς τιμή της μητέρας, της μητρότητας και της προσφοράς

της κάθε μητέρας στην κοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το θερμό καλωσόρισμα των παρισταμένων στην εκδήλωση, υπογράμμισε: «Η Ημέρα της Μητέρας δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες μας, αλλά και μια ημέρα που επιβεβαιώνει την αξία της αφοσίωσης, της θυσίας και της ανιδιοτέλειας που εκείνες συνεχώς προσφέρουν». «Μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε-πρόσθεσε- επιθυμούμε όχι μόνο να επιδείξουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχουμε για τις μητέρες, αλλά και να ενισχύσουμε τον πολιτισμικό και κοινωνικό μας ιστό. Κάθε μητέρα αφοσιωμένη στο ρόλο και στην οικογένεια της συνεισφέρει στο να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αποτελώντας ταυτόχρονα τον πιο ισχυρό κρίκο της κοινωνίας μας».

Αναφερόμενος στις υποδομές και στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας, ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε:

«Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό της Μαρουσιώτισσας μητέρας, με εκείνες τις δομές που παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης ενός παιδιού. Αλλά, και πέρα από αυτές, τα καλοκαιρινά camp, τα καλλιτεχνικά και αθλητικά προγράμματα, οι παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους, πλαισιώνουν την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος μας στη μητέρα και στην οικογένεια. Εκτός όμως από τις υποδομές και τις δράσεις μας για τις οποίες προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο, κρίσιμο ρόλο επιτελούν και οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν δυστυχώς περισσότερα συχνά πλέον, περιστατικά δύσκολα, όπως αυτά της ενδοοικογενειακής βίας.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν πόσα πολλά μπορεί να κάνει ένας Δήμος για τη Μητέρα, ειδικά σε μία περίοδο που το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί την Νο1 εθνική απειλή».

Για τους πολλαπλούς ρόλους της μητέρας μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και διακεκριμένος καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Γιάννης Ιωαννίδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη, που είχε επίσης την ευθύνη για τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Μίλησε επίσης η αντιπρόεδρος του Forum Νέων Ραλλού Γιαννιού, ενώ η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη ανέγνωσε το έργο «Η Μητέρα» από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αθμονέων βραβεύθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου, ως εργαζόμενη μητέρα για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία.

Την εκδήλωση διάνθισαν μουσικά, ο Ηλίας Γυφτονικολός στο βιολί και η Μυρτώ Ξηρουχάκη στο βιολοντσέλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ελένη Λέκκα, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

The post Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Αμαρουσίου, Γιορτή, Μητέρας,dimos amarousiou, giorti, miteras