Στα Πρωτόθρονα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με επισημότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκαν τα «ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2023» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη. Το απόγευμα της Τετάρτης 28/6/2023, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και τμήματα λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού και του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδας.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός,

συμπροσευχομένων του οικείου σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κηφισίας Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και του θεοφιλέστατου επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ενώ παρέστησαν πλειάδα ιερέων της Μητρόπολης Κηφισίας και ιερείς από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ναυπάκτου για την παρουσία του, ανέφερε στους πιστούς μερικές πτυχές της ζωής του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ναυπάκτου. Με τη σειρά του, ο κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε για την πρόσκληση να βρίσκεται στην πανήγυρη του Ναού και αναφέρθηκε στον βίο του Απόστολου Πέτρου.

Η πρώτη ημέρα των εορτασμών ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση των Ιερών εικόνων και των Λειψάνων, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, μελών του Συλλόγου Κρητών «ΤΑΛΩΣ» και των παιδιών των κατηχητικών σχολείων του Ναού. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, ενώ η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ναό έως και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάσαμε, όπως κάθε χρόνο, τα Πρωτόθρονα με την επισημότητα που ταιριάζει στη γιορτή και εφέτος είχαμε επιπλέον τη χαρά να προσκυνήσουμε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και του χρόνου!»

The post Στα Πρωτόθρονα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα