Συμμορία που «χτύπαγε» καταστήματα στη Βορειοανατολική Αττική εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

Χειροπέδες σε πέντε ημεδαπούς, 18 και 15 ετών, μέλη συμορίας που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις –κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πέρασε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και διαρρήξεων από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Ιανουάριο του 2024, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών αποκαλύφθηκε η μεθοδική και διαρκής δράση

της εγκληματικής ομάδας. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες και παράθυρα, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες. Ακολούθως, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων. Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου». Επιπλέον, σε περιπτώσεις, όπου εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας με αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια).

Χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας ήταν ότι, εντός της ίδιας ημέρας, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων. Μάλιστα, από την έως σήμερα προανάκριση καταγράφηκε η τέλεση 11 διαρρήξεων καταστημάτων σε χρονικό διάστημα δύο ωρών. Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών. Επιπρόσθετα, ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και -κατά περίπτωση- περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

The post Συμμορία που «χτύπαγε» καταστήματα στη Βορειοανατολική Αττική εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα