Συνεχίζουν οι Πελοποννήσιοι τις εκδηλώσεις για το 1821

05:37 3/2/2022 - Πηγή: dogma

Οι Πελοποννήσιοι απ’ όλη την Ελλάδα τιμούν τη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, από την Αγία Ειρήνη της οδού Αιόλου, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου2022,  μετά την Θεία Λειτουργία στις 10:30 π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα καταθέσουν στεφάνι στον Κολοκοτρώνη, στην οδό Σταδίου. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων αναλαμβάνει διπλή πρωτοβουλία. Στην Εκκλησία απ’ όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον Γέρο

του Μωριά στα 1843 θα συγκεντρωθούν οι Πελοποννήσιοι για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και στη συνέχεια θα καταθέσουν στεφάνι στο Ανδριάντα του Στρατηγού, στην οδό Σταδίου, τιμής ένεκεν.

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουν οι Έλληνες τους εορτασμούς για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τιμούν τους ήρωες τους, αποδεικνύοντας ότι η σχέση με την ιστορία και τους προγόνους μας είναι μια διαρκής  και καθημερινή σχέση.

Με σεμνότητα τιμούμε και προσκαλούμε όλους να συμμετέχουν στην επιμνημόσυνη δέηση και στην τιμητική κατάθεση στεφάνου,στις δύο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα.

The post Συνεχίζουν οι Πελοποννήσιοι τις εκδηλώσεις για το 1821 appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα