25 εκατ. ευρώ θα λάβει άμεσα η Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. ως προκαταβολή για τις φυσικές καταστροφές

25 εκατομμύρια ευρώ θα λάβει η Ελλάδα τις επόμενες μέρες, ποσό που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel. Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα είχε υποβάλλει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα μέσα Νοεμβρίου του 2023, ζητώντας προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., για την

αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία, υπολογίζοντας τη συνολική ζημία σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με την οικονομική βοήθεια, η Ευρωπαία επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira, τόνισε: «Οι πλημμύρες του περασμένου έτους που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα "Daniel" ήταν ένα τραγικό γεγονός για την Ελλάδα. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα σπίτια τους, ενώ καταστράφηκαν και σημαντικές υποδομές. Με την προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, βοηθάμε την Ελλάδα να ανακάμψει από την καταστροφή και αποδεικνύουμε ότι στεκόμαστε δίπλα της με πλήρη αλληλεγγύη», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει οικονομικά τα κράτη-μέλη και τις υπό ένταξη χώρες να «ανακουφιστούν» από το οικονομικό βάρος που προκαλείται από μεγάλες φυσικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Ταμείο, το 2002, έχει κινητοποιήσει πάνω από 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ για 129 καταστροφές σε 24 κράτη μέλη (συν το Ηνωμένο Βασίλειο) και 3 υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Αλβανία, Μαυροβούνιο και Σερβία).

Keywords
Αναζητήσεις
25-ekat-evro-tha-lavei-amesa-i-ellada-apo-to-tameio-allilengyis-tis-ee-os-prokatavoli-gia-tis-fysikes-katastrofes.htm
Τυχαία Θέματα