ΠΟΓΕΔΥ: Αναγκαία μια ανακατανομή πόρων υπέρ των Σχεδίων Βελτίωσης

19:00 3/2/2020 - Πηγή: meatnews

Γιατη δραστηριότητά της στη διάρκεια της έκθεσης Agrotica2020 ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών ΔημοσίωνΥπαλλήλων – ΠΟΓΕΔΥ. Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε την πρώτη για το τρέχον έτοςσυνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου, ενώ η Διοίκησή της επισκέφθηκε τους χώρουςτης Agrotica όπου συνομίλησαν με εκθέτες και επισκέπτες.

Παραθέτουμεκατωτέρω την ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ:

Έπεσε χθες ηαυλαία της Agrotica

2020 στουςχώρους της Δ.Ε.Θ. στην Θεσσαλονίκη. ΗΠΟΓΕΔΥ με την ευκαιρία αυτής και προκειμένου να συμμετάσχει στις παράλληλεςεκδηλώσεις, αλλά και για να βρεθεί στην καρδιά των γεγονότων έκανε την πρώτησύγκληση του Γενικού της Συμβουλίου για το 2020 στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή31 Ιανουαρίου 2020.

Μετά τηνσυνεδρίαση, καθώς και την επόμενη μέρα, κλιμάκιο του Γενικού Συμβουλίου μεεπικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κακαβά Νίκο, την Αντιπρόεδρο κ. ΜπόρηΜήνα, τον ταμία κ. Λαμπρόπουλο Σωτήρη, τον Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων κ. ΚοκκίνηΘεόδωρο, τον Έφορο κ. Πεταλά Νέστωρα, το Μέλος κ. Κοντογιάννη Γιώργο και τους Προέδρουςτων Α΄βάθμιων Σωματείων κ. Ζαχίλα Αριστείδη και Ζαφειροπούλου Βάσω επισκέφθηκαντον εκθεσιακό χώρο της Agrotica όπου και συνομίλησαν με πλήθος εκθετών, επισκεπτών καισυμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Υπ.Α.Α.Τ. και του ΓΕΩΤΕΕ. Η γενική εντύπωση όλωνήταν πως η φετινή διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία κάτι που ήταν εμφανές από τηνμαζική προσέλευση του κόσμου και την πληθώρα των εκθεμάτων.

Έκδηλη ήταν ηικανοποίηση σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος των Εκθετών και των Επισκεπτών για τον καθοριστικάθετικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα Μέλη της Ομοσπονδίας μας ως αξιολογητές και Μέλητων γνωμοδοτικών επιτροπών στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης (Δράσεις 4.1.1και 4.1.3). Ήδη στις περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας τα αποτελέσματαανακοινώθηκαν πριν την Agrotica, ενώ στις υπόλοιπεςαναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Εκτός τωνανωτέρω θετικών εντυπώσεων και συμπερασμάτων όμως υπήρχε διάχυτη η αγωνία και οπροβληματισμός σχετικά με τους επιλαχόντες και απορριπτόμενους λόγω χαμηλήςβαθμολογίας στις προαναφερόμενες δράσεις. Η γενική αίσθηση είναι ότι η «βάση»στις περισσότερες Περιφέρειες διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μεαποτέλεσμα πάρα πολλές και αξιολογότατες επενδυτικές προτάσεις υποψηφίωνδικαιούχων να μείνουν κυριολεκτικά στο «ράφι».

Στην παρούσαφάση το μόνο που μπορούμε να προτείνουμε είναι να γίνει σύντομα από το Υπ.Α.Α.Τ.και τις υπηρεσίες του ένας απολογισμός απορροφητικότητας των πόρων από ταυπόλοιπα μέτρα και δράσεις που έχει διαχειριστεί στην τρέχουσα περίοδο και νακάνει στο μέτρο του δυνατού μία ανακατανομή υπέρ των Σχεδίων Βελτίωσης ώστε ναικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις.

Ως δεύτερη παρατήρηση οφείλουμε να επισημάνουμε πως καλό θα είναι σε επόμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος –όποτε και αν γίνει- είτε για τα Σχέδια Βελτίωσης, είτε για τους Νέους Γεωργούς, η κατανομή των πόρων να είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι ανά Περιφέρεια. Αυτή η πρότασή μας προκύπτει από το γεγονός ότι μόνιμα σε κάποιες Περιφέρειες, λόγω εσωτερικών ιδιαιτεροτήτων, υπάρχουν αδικημένοι αγρότες που κατοικούν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες.

Έτσι τα διάφορα μέτρα και δράσεις του Υπ.Α.Α.Τ., αντί να λειτουργούν και ως παρεμβάσεις εξίσωσης και άμβλυνσης των εισοδηματικών διαφορών, εν τέλει τις οξύνουν και μεγαλώνουν το εισοδηματικό χάσμα.Τέλος όλοι οι Φορείς Αγροτών, Επενδυτών, Προμηθευτών κ.λ.π. μας τόνιζαν ότι οι παρεμβάσεις μας στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των προσκλήσεων στο ΠΑΑ & ΕΠΑΛΘ «είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές (π.χ. ιστορία εύλογου κόστους ελκυστήρων και παρελκόμενων) γι΄ αυτό και οφείλουν οι Πολικές Ηγέτες του Υπ.Α.Α.Τ. να μην σας αγνοούν».

The post ΠΟΓΕΔΥ: Αναγκαία μια ανακατανομή πόρων υπέρ των Σχεδίων Βελτίωσης appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα