Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Για την άσκηση στο ψευδοκράτος είπαν;

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος
αλλά και ο ΥΠΕΞ του Χ.Φιντάν είναι εξαιρετικά «κινητικοί» στην κρίση της Μέσης Ανατολής με επαφές ,τηλεφωνήματα αλλά και εκδήλωση πρόθεσης μεσολάβησης.Ωστόσο μέσα σε αυτό το χάος η Τουρκία κάνεο βήματα που λογικά θα έπρεπε να μας ενοχλούν, όπως για παράδειγμα η ναυτική άσκηση που θα κάνει ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου. Άσκηση που τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν -κατόπιν παραγγελίας του καθεστώτος Ερντογάν προφανώς- γίνεται ως «απάντηση στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου ,ανοιχτά του Ισραήλ»

The post Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για την κρίση στη Μέση Ανατολή-Για την άσκηση στο ψευδοκράτος είπαν; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα