Φιλιππίδης: 8 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερος…

Μπορεί ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης να καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, να μην του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό αλλά το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον άφησε ελεύθερο  , μέχρι να γίνει σε δεύτερο βαθμό η δίκη του, για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Όπως γράφει η Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr :

Το δικαστήριο του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας κ. Στόγια είπε: «Προκύπτει

σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του»

Σχετικά με τον κίνδυνο να τελέσει νέες πράξεις, η Εισαγγελέας συμπλήρωσε: «Έπειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων. O κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις».

Δίκη Φιλιππίδη: Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα απέρριψε νωρίτερα το δικαστήριο τα ελαφρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την εισαγγελέα να προτείνει ποινή έξι ετών για κάθε μια από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός.

Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, εισαγγελέας υποστήριξε ότι, δεν έχει αποδειχθεί μεταστροφή συμπεριφοράς.

«Ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική αλλά θετική στάση και αλλαγή του τρόπου ζωής του καταδικασθέντος», τόνισε η κ. Στόγια και ζήτησε την απόρριψη. Το ίδιο πρότεινε η Εισαγγελέας να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, λέγοντας ότι, είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά του κ. Φιλιππίδη σύμφωνα με την κατάθεση της Εβελίνα Παπούλια, για περιστατικό το 1996 – 1997.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να μην υιοθετήσει το δικαστήριο την εισαγγελική πρόταση και να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά στον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014 και αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008.

The post Φιλιππίδης: 8 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερος… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα