«Οι 4 προϋποθέσεις για να αποδειχτεί θετική η «σκάντζα» BMP-1- Marder»-Στέλιος Φενέκος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Γερμανικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού είναι καλύτερα επιχειρησιακά, λόγω συνδυασμού πολλών παραγόντων, που έχουν αναλυθεί διεξοδικά από ικανότατους αξιωματικούς τεθωρακισμένων του στρατού μας οι οποίοι τα λειτούργησαν επιχειρησιακά οι ίδιοι επί δεκαετίες.Γράφει οΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣΠρόεδρος ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝΥποναύαρχος ε.αΘα πρέπει όμως να δώσουμε σημασία και στα παρακάτω:1. Ότι κάθε τέτοια σημαντική μεταφορά οπλικών συστημάτων σε ξένες χώρες θα πρέπει να αποτελεί θέμα του Κοινοβουλίου (όπως άλλωστε προβλέπει
ο νόμος για την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας) και εφόσον σεβόμαστε τους θεσμούς της Δημοκρατίας να γίνεται διεξοδική συζήτηση, ώστε να μπορούν να εκφρασθούν και να εξετασθούν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις επιλογών, με διαφάνεια, διεξοδικότητα και ορθολογικότητα.2. Ότι μαζί με την πρόταση προς συζήτηση να υπάρχει και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα της αλλαγής αυτής, με πλήρη παρουσίαση όλων των δεσμεύσεων της Γερμανίας για αυτήν.3. Εάν είχαν συμβεί όλα αυτά, τότε θα είχαν εξετασθεί όλες οι αιτιάσεις και επιλογές και θα είχαν υπάρξει όλες οι διασφαλίσεις ότι δεν θα αποδυναμωθεί η άμυνα της χώρας (και κυρίως των νησιών) από την συμφωνία αυτή.4. Υπάρχει και μία τέταρτη παράμετρος πολύ πιο σημαντική, την οποία όμως δεν την δημοσιεύω (για να μην δίνουμε ιδέες στους απέναντι) και η οποία εάν συμβεί θα τινάξει στον αέρα όποιο προσδοκώμενο όφελος υπάρχει από την αλλαγή αυτήν, τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά!Ελπίζω να μην υπάρξει.

The post «Οι 4 προϋποθέσεις για να αποδειχτεί θετική η «σκάντζα» BMP-1- Marder»-Στέλιος Φενέκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα