Πάσχα υπό την σκιά πολέμου, πανδημίας, ακρίβειας, πολιτικού σκυλοκαυγά-Διαξιφισμοί Κ.Φράγκος

Διαξιφισμοί 

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Πάσχα υπό την σκιά πολέμου, πανδημίας, ακρίβειας, πολιτικού σκυλοκαυγά.

Η ελπίδα δεν πρέπει να πεθάνει. Να επιμένουμε για ένα καλύτερο αύριο. 

Ειρήνη, αγάπη, ομόνοια, ανθρωπισμός.

Καλή Ανάσταση στη Χώρα μας και στην Κύπρο…

Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουληθη συνιέναι

Ως γνωστόν η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών, όπως ευφυώς, την έχει αποκαλέσει ο σπουδαίος δημοσιογράφος και φίλος μου κ. Γ. Βότσης, ταλανίζεται συνεχώς

για να εφεύρει τρόπους αποφυγής της ευθύνης αλλά και συγκάλυψη της λεηλασίας του Κράτους, του Λαού.

Πρώτον καθιέρωσε και συνέταξε στο καταστατικό Χάρτη της Χώρας, το Σύνταγμα, το κατάπτυστο άρθρο 86 (συγκάλυψη λωποδυτών Υπουργών) που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Σύνταγμα του Κόσμου.Στη συνέχεια πρόσθεσαν διάφορους συναφείς Νόμους που εξυπηρετούν τις αρπαχτές.Δεν φθάνουν αυτά αλλά τελευταία καθιερώθηκε μια νέα μέθοδος απαλλαγής της από πάσα ευθύνη.

Για να είμαστε, δίκαιοι, το κόλπο είναι παλιό. Εφευρέτης ο κ. Βενιζέλος, όταν ως ΥΕΘΑ προχώρησε, εν μέσω γενικής πτώχευσης, στην αγορά δύο υποβρυχίων δια… Νόμου. Νόμος σημαίνει ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ολόκληρη η Βουλή που τον ψηφίζει (πάρε τ’ αυγό και κούρευ’ το) του οικείου Υπουργού Άμυνας απαλλασσόμενου πάσης ευθύνης. Ούτε η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει.

Η «ευφυής» κίνηση ανευθυνότητας Βενιζέλου δέχθηκε τις αρές και κατάρες της Αντιπολίτευσης (ψηφίστηκε μόνο από τους Πασόκους τότε) αλλά μείναμε εκεί. Η Ν.Δ., που εμαίνετο και απειλούσε «τα κίμιασε» αργότερα με τον ΒΕΝΙ και έκαναν την φοβερή Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων η οποία ούτε καν ασχολήθηκε για την τύχη των δύο υποβρυχίων.Θεωρήσαμε ότι αυτή η νέα φάμπρικα δεν θα επαναλαμβανόταν. Κι’ όμως έγινε θέσφατο, καθιερωμένη μέθοδος, από την Κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Προμήθεια Πολεμικών αεροσκαφών (Rafale)  και φρεγατών δεν ακολούθησαν την διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο περί Προμηθειών Ε.Δ. (Εισήγηση Όπλου, Επιτροπές, ΚΥΣΕΑ)  αλλά βαφτίσθηκαν Νόμιμες, χωρίς όμως κανένα υπεύθυνο, από το Καθαστήριο, την Κολυμπήθρα του Σιλωαμ, τη Βουλή! Πάπαλα… Ουδείς υπεύθυνος! Και τα κόμματα Αντιπολίτευσης; Η συντεχνία… Το παπί.. Αφού βολεύονται όλοι, και η νυν και οι επόμενοι, γιατί να μιλήσουμε; Ούτε εσείς η Κουτσουμπα του «αγνού» Κ.Κ.Ε;. Ζήτω το Έθνος!

Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων μου αβύσσους, τις εξιχνιάσει…

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην δεξιότατο χέρι της Καρατζαφερείου ενδόξου εποχής, ακούστηκε από Κεντρικό Τηλεοπτικό σταθμό να παραληρεί, κραυγάζει συγκινητικά υπέρ του κ. Α. Σαμαρά. Το τι εγκώμια ακούσθηκαν δεν περιγράφεται. Τι λέει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και νυν Πρωθυπουργός; Μήπως του στέλνουν μηνύματα;Η κ. Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την επομένη των εκλογών στην Γαλλία «Το μόνο Ελπιδοφόρο μήνυμα των εκλογών είναι το ποσοστό Μελανσόν. Στενός φίλος του κ. Λαφαζάνη που εκτοξεύει συνεχώς βέλη κατά του κ. Τσίπρα, είχε δηλώσει το 2018 ωμά και στεγνά, επευφημούμενης από τον κ. Λαφαζάνη «Ο κ. Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές φιγούρες της Ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής γαιτί ξεπουλά δημόσια την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη Χώρα του» Μπίνγκο!Σε συγκέντρωση οπαδών της Ν.Δ. στο Αίγιο (ομιλητής κ. Βορίδης) η μουσική που μεταδιδόταν από τα μεγάφωνα ήταν το τραγούδι: Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι…» Θυμήθηκα και τις καρμίνες – μπουράνες του ΠΑΣΟΚ.

Μικρά αλλά ενδιαφέροντα

Από πλευράς κοινωνικής ατζέντας τα έχετε, ίσως ακούσει ότι τα εξαιρετικής αποτελεσματικότητος και υψηλής τεχνολογίας τουρκικά UAV’S BAYRACTAR είναι προϊόν της ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας BAYRACTAR CO των Αδελφών Σελτζουκ και Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.Ο πρώτος, έχει νυμφευθεί, προ 7ετίας, με την θυγατέρα του κ. Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεγέ.Αν ο Σελτζούκ ήταν γαμπρός του Πρωθυπουργού, εν Ελλάδι, θα διοριζόταν αμέσως Υπουργός ή Διοικητής ενός Μεγάλου Οργανισμού και θα βολευόταν έξοχα και άκοπα.Ο φέρελπις νέος, όμως, δεν έκανε ψευτοσπουδές, βιτρίνες για να εισέλθει «αβρόχοις ποσίν» στον πολιτικό κόσμο και να γίνει Υπουργός, αλλά ασχολήθηκε, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας με «Υβριδική Μοντελοποίηση και έλεγχο πολλαπλών μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών». Δάσκαλοι του οι Έλληνες, διαπρεπείς καθηγητές, κ. Γεώργιος Φαινέκος και Γιώργος Παππάς οι οποίοι, ενθουσιασμένοι με τη θέλησή και ταλέντο του μαθητή τους, τον έστειλαν στο περίφημο ΜΙΤ για περαιτέρω σπουδές.Ιδού λοιπόν ο Σελτζούκ, επιστρέψας στην Γαλάζια Πατρίδα, έστησε μια επιχείρηση, πειραματίσθηκε, ίδρωσε και επέτυχε την κατασκευή των UAV’S Μπαϊρακτάρ ΤΒ-2, κύριο αμυντικό όπλο, των Ουκρανών. Τα όπλα αυτά θεωρούνται ανώτερα και αποτελεσματικώτερα από τα μαχητικά α/φ MIG– 29 ή SU– 7! Όπως μας πληροφόρησαν τα ΝΕΑ (06-04) τα περίφημα αυτά DRONES κατέστρεψαν 120 ρωσικά άρματα, 298 Τ/Θ και 6 ελικόπτερα.Θα ήμουν κακεντρεχής αν δεν χειροκροτούσα και ταυτόχρονα δεν θλιβόμουν για την Ελληνική ακηδία. 

Εκδόσεις

Θ’ αναφερθώ, παρακάτω, συνοπτικά, σε δύο εξαίρετες εκδόσεις που αφορούν σε ιστορικά γεγονότα τραγικών, για το Έθνος, εποχών, ευχαριστώντας παράλληλα, τους συγγραφείς που με ετίμησαν με την αποστολή, σε μένα του έργου τους.Διονύσης Χαριτόπουλος: ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ (εκδόσεις ΤΟΠΟΣ): Από τους άτακτους του Κολοκοτρώνη, στους άτακτους των Καπεταναίων του Εμφύλιου. Επανέκδοση του ιστορικού έργου που έχει, ήδη, πουλήσει 550.000 αντίτυπα.

Εδώ φωτίζονται ξεχωριστά πρόσωπα και γεγονότα από την πρώτη μέρα της Κατοχής μέχρι τον Εμφύλιο σπαραγμό.

400 σελίδες μεμάτες δράση, ανέκδοτες φωτογραφίες από τον επικό αντιστασιακό αγώνα των ανταρτικών ομάδων, όλων των αποχρώσεων, κατά του κατακτητή. Ηρωισμοί, εκδηλώσεις άφθαρτου πατριωτισμού αλλά και οι σκοτεινές πλευρές του δοσιλογισμού ολίγων, που δεν έλλειψαν.

Αλέξης Παπαχελάς: Ένα σκοτεινό  δωμάτιο (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάσθηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της Χώρας μας. Περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών της Εποχής και επικεντρώνεται στον ρόλο την Αμερικανικών Υπηρεσιών. Το βιβλίο ρίχνει φως στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της εποχής και στα γεγονότα. Ανατροπή Παπαδόπουλου, ο ρόλος του Ωνάση, Ελληνοτουρκικά, το σκοτεινό πρόσωπο του Ιωαννίδη. Τα Κυπριακά. Ιδιαίτερα επισημαίνει ο αναγνώστης τον ρόλο στρατηγών – μαριονετών της εποχής που εκτελούσαν τις διαταγές του κενοκέφαλου Ιωαννίδη, ο οποίος, αντίστοιχα, εκινείτο με τις υποδείξεις και συμβουλές κατώτερων οργάνων της CIA.

DELPHI – Economic Forum 22

 

Γενικά. Οργάνωση Συμεών ΤσομώκοςΣυγκέντρωση πολλών προσωπικοτήτων της Διεθνούς πολιτικής και Επιστήμης.Σημείωσε επιτυχίαΑμυντικά θέματα που αναφέρθηκαν Ελληνικό Αμυντικό ΟικοσύστημαΔυνατότητες βιομηχανικής Αμυντικής συνεργασίας και εξαγωγέςΟμιλητές:τ. Υπουργός κ. Π. Ευθυμίου: Έχει έλθει η ώρα της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ελλάδος.κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς (EFA Group) Υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης σοβαρών προγραμμάτων της Ελλ. Αμ. Βιομηχανίας και μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων μας.Γρηγόρης Κουτσογιάννης (L-M Rotary and Mission System) Ο εκσυγχρονισμός των Ε.Δ. ως μέσου αναδόμησης της Ελλ. Αμυντ. Βιομηχανίας.Εξαιρετική ήταν η εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Κων. Φλώρου με θέμα: Ελλάδα και ο ρόλος της στην Ασφάλεια και σταθερότητα της Μεσογείου. Ευχάριστη η παρουσία του κ. Αθ. Πλατιά.Θα ήταν καλύτερα να έλλειπαν μερικά πρόσωπα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, των οποίων η παρουσία υποβαθμίζει το υψηλό, όντως, επίπεδο των FORUM.

Μνήμη ελέφαντα!

Αυτός είναι ο τίτλος σχολίου του Δημοσιογραφικού Αρχιερέα του Συγκροτήματος Μ.Μ.Ε. Μαρινάκη κ. Γ. Παπαχρήστου (ΝΕΑ 4/4)Μ’ αυτό εγκωμιάζεται και θεοποιείται ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο ο σπουδαίος δημοσιογράφος προσπαθεί να προβάλλει και διαφημίσει, επί σειρά μηνών, και ν’ αποδείξει ότι η απουσία του από την Βουλή αποτελεί μεγίστη Εθνική ζημία.Προσωπικά, έχοντας υπ’ όψη μου γεγονότα και τεκμήρια της πολιτικής προσφοράς του κ. Ε.Β. στη Χώρα δηλώνω, άνευ φόβου και πάθους ότι η παρουσία του κ. Ε.Β  στη Βουλή υπήρξε μεγάλη εθνική ζημία. Δεν υπήρξε τίποτα που να μην το ισοπεδώσει ο ΒΕΝΙ, κατά την 30ετή πολιτική του καριέρα.Αντιγράφω (sic) το θυμίαμα, την υμνωδία του κ. Παπαχρήστου

Να τα βάλεις όμως με τον (πολυμαθέστατο) Βενιζέλο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και καθόλου σοφή, θα προσθέσω. Ο άνθρωπος είναι κινούμενη βιβλιοθήκη. Η Πάπυρος Λαρούς και η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια σε συσκευασία του ενός. Άσε που διαθέτει και μνήμη ελέφαντα και όταν προκαλείται, εκεί είναι πια που τα πράγματα δυσκολεύουν τρομερά. Διότι ανασύρει από το αρχείο του ένα χαρτί και το τρίβει κανονικά στο πρόσωπο όσων του επιτίθενται. Η τελευταία του «πρωτοβουλία» αυτής της φύσεως αφορά το Αιγαίο. Ιδού – με δικά του λόγια:

«(ότι) η Ελλάδα δεν θεωρεί το Αιγαίο ελληνική λίμνη συνιστά υπενθύμιση και επανάληψη ιστορικής δήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή που διατυπώθηκε προς τον Μπουλέντ Ετζεβίτ κατά τη συνάντηση των δύο τότε πρωθυπουργών στο Μοντρέ στις 10-11 Μαρτίου 1978

Τι τον «τσίμπησε» και αναφέρθηκε στο Αιγαίο; Απλούστατα, έψαχνε θέμα να μιλήσει. Σ’ αυτό πήρε την απάντηση από κείμενο του εξαίρετου Ναυάρχου ε.α. κ. Στ. Φενέκου (MILITAIRE 4/4) ο οποίος, είρησθω εν παρόδω, έχει τρίψει, κανονικά, στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου (29/4/10) την παραίτηση του όταν ο σπουδαίος Υπουργός χαρακτήρισε Αξιωματικούς του Ναυτικού «αυτιστικούς και γραφειοκράτες». Κατήγγειλε και κάτι άλλο σχετικά με υποβρύχια ο Ναύαρχος αλλά το παραλείπω…Αφήνω λοιπόν τον κ. Φενέκο, και επανέρχομαι ν’ απαντήσω εγώ στον κ. Παπαχρήστο αφού ετοίμασα, τελετουργικά το πρόσωπό μου με κρέμες και αρώματα για να μου τρίψει «κανονικά» ο ΒΕΝΙ τα χαρτιά που θα του ζητήσω. Βέβαια εγώ δεν είναι κινούμενη βιβλιοθήκη. Απλά διατηρώ δύο – τρία χαρτοκιβώτια με σημειώσεις και ντοκουμέντα.Ερωτώ λοιπόν:Ποια η αντίδρασή του, έστω μια σχετική δήλωση, για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου από μια Κυβέρνηση ένθα κατείχε κορυφαία θέση;Πως έγινε η διαχείριση της «πανηγύρης» Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997 στην οποία είχε κύριο λόγο. Έγινε, ποτέ, η εκκαθάριση των φακέλων του τεράστιου σκανδάλου;Πως εκτελέσθηκαν τα Ολυμπιακά έργα; Ποια υπερκοστολογήθηκαν; Ποια η τύχη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες;Ποιο το έργο που προσέφερε ως ΥΕΘΑ στην Κυβέρνηση ΓΑΠ. Άφησε ναι ή ου χωρίς πυρομαχικά, κατάλληλα μόνο για εορτές και πανηγύρεις τα πανάκριβα άρματα LEO (1,87 δις €) συνεχίσας την λαμπρά παράδοση του προκατόχου του κορυφαίου Υπουργού κ. Ε. Μεϊμαράκη; Έδωσε έστω 1€, για συντήρηση των οπλικών συστημάτων; Εγκατέλειψε πλήρως την Άμυνα της Χώρας; «Μερεμέτησε» ένα Νόμο έκτρωμα περί Μη Προμηθειών με τον οποίο ήταν αδύνατη η προμήθεια έστω μιας βίδας;Συμπερεφέρετο χυδαία στους Αξιωματικούς; Παρήγγειλε 2 Υ/Β στον τότε ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων κ. Σιάφα, των οποίων τα ίχνη έκτοτε εξαφανίσθηκαν, ούσης άγνωστου της προκαταβολής που καταβλήθηκε, αν καταβλήθηκε.Τι έπραξε ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν ανεκάλυψε το μέγα σκάνδαλο κακής διαχείρισης (130 εκ € στον αέρα) επί Προεδρίας Γιωργάκη; Γιατί το έθαψε και άφησε τον Γιωργάκη να αυτοπροβάλλεται ως νέος Σωτήρας;

Θυμάμαι την δήλωση του, ως Αντιπρόεδρος των Αντωνομπένηδων ότι επιβάλλεται ένας νέος φόρος, ο ΕΝΦΙΑ, μόνο για 1-2 χρόνια..

Τί έπραττε ως Αντιπρόεδρος στην Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων όταν η Κυβέρνηση περιέκοπτε τις αμυντικές δαπάνες κατά 40%, μείωνε τους μισθούς των αξιωματικών κατά 50%.

Τι έπραττε όταν αποδεκάτιζαν το Στράτευμα αποστρατεύοντας πανάξιους Α/ΓΕΣ τον ένα μετά τον άλλο.

ΣΗΜ. Τα ΝΕΑ επιμένουν στην ανάδειξη του κ. Βενιζέλου και «επιδότηση» της μπαρούφας που εκτόξευσε για το Αιγαίο, δημοσίευσαν την επομένη δισέλιδη συνέντευξη του με τίτλο «Αντιδρούν οι ανιστόρητοι και όσοι κάνουν καριέρα ως Τουρκοφάγοι! 

Ξανά – μανά τα DRONES

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πενήντα μέρες κοσκινίζει

Λαϊκή Παροιμία

Διάβασα στην Κ (6/4) λίαν ενδιαφέρον κείμενο του κ. Α. Παπαχελά με τίτλο Τουρκικά Drones από Ελληνικά μυαλά. Αντιγράφω (sic): 

Πολλά έχουν γραφτεί για το τι έχει καταφέρει η Τουρκία στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Λίγοι όμως ξέρουν ότι ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, μυήθηκε στην τεχνολογία αυτή από έναν Έλληνα καθηγητή που διδάσκει σε ένα διάσημο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ και θεωρείται γκουρού.

Ο Μπαϊρακτάρ έχει επιτελική θέση στην τουρκική πολεμική βιομηχανία και θεωρείται ο άνθρωπος που έστησε το πρόγραμμα έρευνας και παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Προφανώς δεν το γράφω αυτό για να κατηγορήσω έναν λαμπρό Έλληνα επιστήμονα που συνεργάστηκε με έναν Τούρκο φοιτητή του πριν από 17 χρόνια. Το γράφω όμως γιατί μου φαίνεται βλακώδες και αυτοκτονικό ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει από καιρό βρει αυτόν και άλλους αντίστοιχους επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν και δεν έχει ήδη φτιάξει ένα εξαιρετικό τέτοιο πρόγραμμα παραγωγής στην Ελλάδα…

Οι ανάγκες της χώρας είναι άμεσες. Αναγκαζόμαστε να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν η Τουρκία έχει ειδικευτεί παγκοσμίως στην κατασκευή τους. Και όταν υπάρχουν Έλληνες ειδικοί με απίθανη τεχνογνωσία και πείρα που θα μπορούσαν να προσφέρουν έτοιμες λύσεις.

Πληρώνουμε την ανεμελιά, τη φαυλότητα, τον συνδικαλισμό, την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού, που οδήγησαν την ελληνική αμυντική βιομηχανία στην κατάρρευση και την πλήρη ΔΕΚΟποίηση της. Τα περίφημα αντισταθμιστικά έγιναν βίλες αντί να πάνε σε έρευνα. Η συνεργασία  Ενόπλων Δυνάμεων με τα Πανεπιστήμια ήταν ταμπού που κανείς δεν μπορούσε να ξεπεράσει. Κανείς σοβαρός Έλληνας του εξωτερικού δεν θα έλθει να εργαστεί σε ένα περιβάλλον όπου δεν επικρατεί η αξιοκρατία, αλλά η απόλυτη κυριαρχία της μετριότητας και του ρουσφετιού…

Ερωτώ, αφελώς: Υπάρχει σήμερα έστω ένας που ασχολείται με τ’ αμυντικά προβλήματα και δεν αναγνωρίζει ότι τα DRONES δεν είναι το υλικό ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για τις Ε.Δ. μας; Μήπως και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Ο εκσυγχρονισμός των Αρμάτων είναι η άμεση ανάγκη; Δεν σχολιάζω περαιτέρω. Το κείμενο της Κ τα λέει όλα. Το να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος δεν είναι, δα, τόσο επιλήψιμο. Είναι γενναίο…Θα επισημάνω κάτι στο κείμενο της Κ…. Πληρώνουμε σήμερα (για την κατάσταση της Άμυνας) την αμέλεια, την φαυλότητα, τον συνδικαλισμό, την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού, τη λεηλασία των Α.Ω… Οι πληρώνοντες είναι η Άμυνα, είναι οι Πολίτες ή ο Λαός ενώ οι ασυνείδητοι απάτριδες λωποδύτες το γλεντούν με τα κλεμμένα και τις μίζες και βρίσκονται, και πάλι, στην Εξουσία ή εγγύς αυτής για να εξαφανίσουν ότι έχει απομείνει. Κανείς δεν βρέθηκε να τους τιμωρήσει ή να τους αφορίσει και να μένουν μακριά της πολιτικής ζωής.

Σημ. Κατάφερα να νικήσω τον πειρασμό που με οδήγησε σε μικρή τυμβωρυχία. Δεν ερωτώ τι έγιναν κάποια «περίεργα» γαλλικά DRONES/παρατήρησης που προμηθεύθηκε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου (2002), τα SPERWER της SAGEM (35,7 εκ €). Λειτούργησαν, απέδωσαν, σήμερα υπάρχουν;

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

Η μνήμη είναι το ημερολόγιο που έχουμε όλοι μαζί μας

Όσκαρ Ουάϊλντ

 

Διάβασα στον εξαιρετικό ιστότοπο New Ideas (24 Μαρ. 22) άρθρο του τ. ΥΕΘΑ κ. Γιάννου Παπαντωνίου με τίτλο Απειλείται το Κράτος Δικαίου ένθα εξιστορεί την προσωπική του περιπέτεια με την Δικαιοσύνη, η οποία δεν έχει κλείσει ακόμη. Αναφέρεται στο τελευταίο βιβλίο του ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (Εκδόσεις Παπαζήση)Καταφέρεται σφόδρα κατά των κ. Α. Τσίπρα, Δ. Παπαγγελόπουλου, και κραυγάζει για την αθωότητα του στην υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S στην Γαλλία (400 εκ €) την εποχή που ήταν Υπουργός Άμυνας.Ήμουν, διατείνεται, προβεβλημένος εκπρόσωπος του εσκυγχρονι-κουρεύματος και έβαλαν εναντίον μου.Προσωπικά, γνωρίζω καλά, πολύ καλά, το έργο του κ. Γ.Π. στο ΥΕΘΑ, και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν πολλές μαρτυρίες με ιδιαίτερη βαρύτητα όπως αυτή του επιφανούς Ναυάρχου, Επίτιμου Α/ΓΕΝ, κ. Αντώνη Αντωνιάδη.Βέβαια, το να αναζητάς την αλήθεια μετά 20 χρόνια δεν είναι εύκολο. Η λήθη είναι αδυσώπητη. Έχει δημιουργήσει κρούστα. Υπάρχει εξ άλλου το αρχαίο σόφισμα «Τοις νέοις κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν» Ευτυχείτε…Εξ άλλου η αποκατάσταση του κ. Γ.Π. είναι ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα που επιδιώκει το Ελληνικό άμωμο πολιτικό κατεστημένο.

The post Πάσχα υπό την σκιά πολέμου, πανδημίας, ακρίβειας, πολιτικού σκυλοκαυγά-Διαξιφισμοί Κ.Φράγκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
πασχα, πασχα 2012, αδωνις γεωργιαδης, τα νεα, στην κ, ανάσταση, συνταγμα, νέα, βενιζελος, υεθα, σημαίνει, βουλη, σαμαρας, συριζα, γαλλια, τσιπρας, ΠΑΣΟΚ, μιτ, δραση, φως, ωναση, cia, forum, group, system, κων, ελλαδα, μνήμη, παπαχρηστου, προβάλλει, τεκμηρια, προσφορες, sic, αιγαιο, θεσσαλονικη, γαπ, leo, δις, ενφια, ηπα, ημερολόγιο, αθωότητα, εθνος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, ολγα λαφαζανη, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, κυπρος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, εκλογες ηπα, νεος παπας, γιωργος αγγελοπουλος, ειρήνη παπαδοπούλου, κομματα, εγκωμια, υιοθετηση, μνήμη, ημερολόγιο, αιγιο, βημα, εγκυκλοπαιδεια, εθνικη, ηπα, θεμα, ιχνη, καριερα, ληθη, μεγα, μουσικη, οψη, προγραμμα, ρωσικα, τα νεα, τυχη, υεθα, φωτογραφιες, φως, ωρα, cia, αγαπη, αυγο, αγορα, αδωνις, αρθρο, αθωότητα, αμυνα, ανθρωπος, ανάσταση, απλα, αρωματα, βιλες, βιβλιο, γαλλικα, γαπ, γεγονοτα, γινει, γρηγορης, δηλωση, δις, διοικητης, εγινε, ευκολο, υπαρχει, εκκαθαριση, ελπιδα, εποχη, ερντογαν, ερευνα, ευθυνη, ευθυμιου, τεχνολογια, ζημια, ζωης, υποθεση, θυγατερα, ιουδας, εκδοσεις, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κυπριακα, λαθος, λεηλασια, λογια, λογο, μακρια, μιζες, μιτ, προβάλλει, ομονοια, περιβαλλον, προβληματα, ρολο, σελιδες, συνεχεια, συντηρηση, σειρα, συγκεντρωση, το εθνος, τουρκια, τρια, τιτλος, φαμπρικα, φαυλοτητα, φτωχολογια, χερι, ωμα, ασφαλεια, δωματιο, ελληνικα, εορτες, forum, γαμπρος, για σενα, χωρα, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, κων, λαφαζανη, leo, μεθοδος, μυαλα, σημαίνει, στην κ, θεματα, υλικο
Τυχαία Θέματα