Τσιόδρας: Ανησυχία για Αττική, Αχαΐα, Λασίθι – Θα έχουμε 7.000-8.000 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα – Οι μεταλλάξεις κινούνται στο 40%

Στοιχεία για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα έδωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. «Δεν έχει τελειώσει ο ιός. Είναι εδώ. Και θα μας πιέζει κι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη) έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εκτίμησή του είναι ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν

σε αριθμό τις 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε στην περιοχή υπάρχουν 4.000 ενεργά κρούσματα.

«Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι στο Βόρειο Τομέα παρατηρείται αύξηση 81% την τελευταία εβδομάδα. Στον Κεντρικό Τομέα  67% με 1040 ενεργά κρούσματα, στο Δυτικό  123% με 550 ενεργά κρούσματα. Στον Πειραιά η αύξηση είναι 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα. Σε όλη την περιφέρεια Αττικής έχουμε αύξηση 78% με πάνω από 4 χιλ ενεργά κρούσματα. Η αύξηση στην Ανατολική Αττική είναι 62%.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

«Θέλει προσοχή και επαγρύπνηση. Ο ιός είναι εδώ. Δεν έχει αυξηθεί η πίεση στις ΜΕΘ αλλά ξέρουμε αυτό αργεί για λίγες ημέρες. Οι έρευνες στα λύματα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια αύξηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι η πανδημία παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση αν και υπάρχουν ορισμένες εστίες στο κέντρο της πόλης.

Πέραν αυτών ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και στην Πάτρα αφήνοντας αιχμές για το υγειονομικό προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε. «Η Πάτρα θέλει προσοχή – 94% αύξηση 300 ενεργά κρούσματα και αύξηση νοσηλειών. Δυστυχώς κάποιας περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Υπάρχει αυτή η δυσπιστία που γεννούν οι ψευδείς ειδήσεις ή η υπερβολική επιστημονική ανησυχία και δεν εμβολιάζονται οι άνθρωποι» είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εκτιμήσεις για το προσεχές διάστημα δείχνουν πως θα υπάρξουν 80 με 100 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Για τα εμβόλια σημείωσε «Τα αρχικά δεδομένα από Ισραήλ είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει από λοίμωξη, νοσηλείες και θανάτους. Το εμβόλιο της Οξφόρδης μειώνει κατά 67% την μεταδοτικότητα».

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

The post Τσιόδρας: Ανησυχία για Αττική, Αχαΐα, Λασίθι – Θα έχουμε 7.000-8.000 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα – Οι μεταλλάξεις κινούνται στο 40% appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα