Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown. Διπλάσια τα πρόστιμα. Δεν θα γίνουν πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί έδωσε ο υπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις: Σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας. Επιτρέπεται μόνο με εξαίρεση για έξι λόγους:  εργασίας, σχολείο, ιατρικούς λόγους, κηδεία, τροφοδοσία και για άθληση ή βόλτα κατοικίδιου.

«Συνιστούμε

στους πολίτες να κινούνται μόνο αν είναι απαραίτητο και να κάνουν λελογισμένη χρήση του μηνύματος», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί. Στα 300 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση των αποστάσεων.

Όσον αφορά το βράδυ, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για: εργασία, έκτακτη ανάγκη και για βόλτα κατοικίδιου.

Για τον εργαζόμενο, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με έγγραφο από την Εργάνη, είτε με βεβαίωση κυκλοφορίας από επιχείρηση.

Επιπλέον μέτρο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς διασφαλίσαμε rapid test για όλους τους εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, ώστε να υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς, με φύλλο πορείες. Για την επιστροφή, οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από το κέντρο εκπαίδευσης.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Σε Σάμο δεν θα ισχύουν τα SMS για την κυκλοφορία των πολιτών

Από αύριο για επίσκεψη σε κομμωτήριο, θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 στα sms. Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα αλλά και φούρνοι, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία, επίσης καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού, πληρωμής λογαριασμών κλπ, καθαριστήρια, καταστήματα οπτικών κλπ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε ότι  δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο. “Φέτος, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου. Δεν γιορτάσαμε τίποτα από όσα μας ενώνουν. Το ίδιο θα κάνουμε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είσοδος με PCR 72 ωρών αντί 48 ωρών όπως αναφέρθηκε χθες για όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα», τόνισε ακόμη ο υφυπουργός.

Τέλος για τις εικόνες φυγής των Αθηναίων που είδαμε σήμερα, απάντησε :  “Προφανώς μας προβληματίζει αυτή η κινητικότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν. Στις πύλες εισόδου όλων των περιοχών δεν θα περάσει κανείς που δεν μπορεί να αποδείξει ότι επιστρέφει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του”.

Διαβάστε ακόμα: Η φούσκα που κόστισε 190 εκατομμύρια δολάρια. Το πετυχημένο πείραμα του NBA, που φιλοξένησε εκατοντάδες αθλητές και παράγοντες σε μια περιοχή χωρίς να εκδηλωθεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού

The post Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για το lockdown. Διπλάσια τα πρόστιμα. Δεν θα γίνουν πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα