Κατάμαυροι κόκορες. Το σπάνιο είδος που θεωρείται η «Λαμποργκίνι των πουλερικών». Καθένα κοστίζει 2.000 δολάρια

Στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν πουλερικά που είναι μαύρα από την κορυφή εώς τα νύχια. Είναι τόσο σπάνια που κοστίζουν πάνω από 2.000 δολάρια το καθένα.

Το όνομα τους είναι Ayam Cemani και θεωρούνται πως είναι «η Lamborghini των πουλερικών». Ανήκουν σε ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος κοτόπουλων από την Ινδονησία, των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι το κατάμαυρο χρώμα τους.

Κάθε σημείο είναι μαύρο, από τα φτερά τους μέχρι τα πόδια τους. Ακόμα και το εσωτερικό τους, από τη γλώσσα και τον ουρανίσκο

μέχρι τα όργανά τους, έχει μαύρη απόχρωση.
Το μαύρο χρώμα τους το οφείλουν σε ένα φυσικό γενετικό χαρακτηριστικό, γνωστό και ως fibromelanosis, που προκαλεί τη διαρροή επιπλέον μελανίνης μέσα στον ιστό του πουλιού. Η διαδικασία ξεκινά όταν είναι ακόμη σε εμβρυακή κατάσταση.

Super rare & each black chicken is worth $2,000! pic.twitter.com/15KODutmTE

— RT (@RT_com) October 8, 2019

Λέγεται πως το αίμα του, το οποίο είναι εξίσου μαύρο, είναι κανονική λιχουδιά για τα πνεύματα που φέρνουν δύναμη και πλούτο, καθιστώντας το φυλαχτό για καλή τύχη.

The post Κατάμαυροι κόκορες. Το σπάνιο είδος που θεωρείται η «Λαμποργκίνι των πουλερικών». Καθένα κοστίζει 2.000 δολάρια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα