Μειώνεται η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα Γενικά, τα Επαγγελματικά και τα Εσπερινά Λύκεια

Τη μείωση της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021 ανακοίνωσε και επίσημα το Υπουργείο Παιδείας

Η υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις Πανελλαδικές

εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Υπουργική απόφαση για ΓΕ.Λ σε μορφή pdf.

Η Υπουργική απόφαση για ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ σε μορφή pdf.

Την ίδια στιγμή, η εκπαιδευτική κοινότητα προετοιμάζεται για την επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 202, καθώς θα ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση για μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής, ακόμη και στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού, θα είναι διαφοροποιημένη η ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις σχολικές μονάδες -όπου είναι δυνατόν- θα γίνεται χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου. Τα παιδιά θα φορούν μάσκες, θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός των χεριών και συχνός αερισμός των αιθουσών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν rapid tests, δηλώνοντας ενδιαφέρον στην ειδική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μπαίνουν στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/ και να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Μειώνεται η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα Γενικά, τα Επαγγελματικά και τα Εσπερινά Λύκεια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα