BofA: Τι έλεγε πριν πεθάνει από θρόμβωση ο 35χρονος τραπεζίτης που δούλευε πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα

Να αποχωρήσει από την Bank of America ήθελε ο 35χρονος τραπεζίτης Leo Lukenas III που πέθανε από θρόμβωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο οποίος  εργαζόταν στην αμερικανική τράπεζα περισσότερες από 100 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρείας εύρεσης προσωπικού, που προσέγγισε για

αναζήτηση εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Lukenas III πέθανε από οξεία αρτηριακή θρόμβωση, έναν τύπο θρόμβου αίματος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Chief Medical Examiner της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

Ο τραπεζίτης ανέφερε στα μέσα Μαρτίου ότι ήθελε να παραιτηθεί από την Bank of America, λόγω των εξαντλητικών ωρών εργασίας, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Douglas Walters, διευθύνων σύμβουλος της GrayFox Recruitment.

Απαντώντας σε ερώτηση του Reuters, ο Walters επεσήμανε ότι ο Lukenas, ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος αφήνει πίσω του τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του, δεν ανέφερε κανένα θέμα υγείας κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους, σχετικά με τις εργασιακές του προτιμήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν στοιχεία για το εάν οι πολλές ώρες στη δουλειά, συνέβαλαν στο θάνατο του Lukenas.

Η σύζυγος και ο αδερφός του εκλιπόντος, δεν θέλησαν να απαντήσουν στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, ενώ η 51 Vets, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για βετεράνους που βοηθά στην οργάνωση δωρεών για την οικογένεια του Lukenas, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την ίδια στιγμή, ένας εκπρόσωπος της Bank of America αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες του Walters με τον Lukenas σχετικά με τις πολλές ώρες εργασίας του ή την αναζήτηση εργασίας του.

Ωστόσο, επανέλαβε τη δήλωση της τράπεζας: “Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του συναδέλφους μας. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την οικογένεια και την ομάδα μας, ειδικά εκείνους που συνεργάστηκαν στενά μαζί του.”

Ποιος ήταν ο Lukenas

Ο Lukenas, ξεκίνησε ως ασκούμενος τον Μάρτιο του 2023 και τέσσερις μήνες αργότερα, ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο της Bank of America στη Νέα Υόρκη, όπου απασχολήθηκε στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Υπήρξε μέλος της ομάδας της Bank of America, η οποία παρείχε συμβουλές στην εταιρεία χαρτοφυλακίου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UMB Financial για ένα deal 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Heartland Financial που ανακοινώθηκε στις 29 Απριλίου.

Ο Walters, σημείωσε ότι συνεργάστηκε με τον Lukenas, προκειμένου να ετοιμάσει την αίτησή του, για μια θέση σε μια “μπουτίκ” επενδυτική τράπεζα στη Νέα Υόρκη, την οποία αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο εκλιπών, αναζητούσε ένα ρόλο που θα του παρείχε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ακόμη και αν ο μισθός δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικός, τόνισε ο Walters.

Μάλιστα, ο Lukenas φαίνεται ότι χιουμοριστικά του είχε αναφέρει:

«Θα μπορούσα να ανταλλάξω τις ώρες ύπνου μου με μια περικοπή μισθού 10%».

Σύμφωνα με τον Walters, o Lukenas δεν είχε σχεδόν καθόλου χρόνο για την οικογένειά του, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων της BofA.

Ο Lukenas που υπηρέτησε στα “Πράσινα Μπερέ” του αμερικανικού στρατού, είπε στον Walterrs ότι υπήρχε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κουλτούρα μέσα στην τράπεζα.

Το “όχι” ήταν για αυτόν μια άγνωστη λέξη, θυμάται ο Walters.

Ο “θάνατος” των πρακτικάριων του Λονδίνου

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Wall Street παλεύει για χρόνια με την υπερκόπωση των κατώτερων σε κλίμακα υπαλλήλων.

Ορισμένες εταιρείες μάλιστα, έχουν υιοθετήσει μέτρα όπως η αύξηση των αμοιβών και η απαγόρευση εργασίας τα Σαββατοκύριακα.

Η Bank of America συγκαταλέγεται μεταξύ των τραπεζών που δεν επιτρέπουν όσους εργάζονται σε κατώτερες θέσεις να εργάζονται τα Σάββατα, εκτός εάν ζητηθεί εξαίρεση, σύμφωνα με νυν και πρώην υπαλλήλους.

Η τράπεζα επανεξέτασε την εργασιακή της κουλτούρα το 2013 μετά από τον θάνατο ενός ασκούμενου στο Λονδίνο, ο οποίος πέθανε από επιληψία, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εργασίας.

Ο ιατροδικαστής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, διαπίστωσε ότι ο ασκούμενος, Moritz Erhardt, πέθανε από φυσικά αίτια.

“Υπάρχει πιθανότητα η κούραση να προκάλεσε τη θανατηφόρο κρίση του”, ανέφερε η ιατροδικαστής Mary Hassell σε ακρόαση σε δικαστήριο του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013, κατά την επανεξέταση της υπόθεσης για τον θάνατο του Erhardt.

Διαβάστε επίσης:

ΔΑΑ: Από 28 Μαΐου η καταβολή καθαρού μερίσματος €0,3135 ανά μετοχή

Γιώργος Προκοπίου: Για αυτά που λέω η Μάλτα με βράβευσε και στην Ελλάδα μου έστειλαν το ΣΔΟΕ

Μεγάλη λάμψη για την έναρξη του φετινού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

Keywords
Τυχαία Θέματα