Coca Cola: Πώς κάλυψε το χρηματιστηριακό κενό 2 ετών και τα κέρδη 80%!

Kαι τα 31,94 υψηλό ημέρας «χτύπησε» χθες η μετοχή της Coca Cola,  ΕΕΕ 0,50% 31,94#ifrm72{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig72:hover + #ifrm72,#ifrm72:hover,#trig72:active + #ifrm72,#ifrm72:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} με κίνηση πάνω από τα 31,60 ευρώ και δικαίως μπορεί να πει κανείς ότι η μετοχή – εταιρεία- αλφάδι της οικογένειας Δαυίδ,

η οποία δεν έχει να επιδείξει και την καλύτερη χρηματιστηριακή και επιχειρηματική συμπεριφορά σε Παπουτσάνη ή Κατσέλη (…), κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Από τα 17,60 ευρώ, επίπεδα που έγραψε η μετοχή στις αρχές Μαΐου 2022 έχει ξεπεράσει σε απόδοση το 80%.

Παραμένει μακράν, η πρώτη εισηγμένη με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση με 11,8 δισ. ευρώ με την Eurobank να ακολουθεί με 7,5 δισ. ευρώ και τρίτη η ΕΤΕ με 7,4 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο εργοστασίων, αναστολή της παραγωγής σε Ουκρανία και Ρωσία, δύο μεγάλες αγορές, που όμως, το λανσάρισμα νέων προϊόντων ή ανάληψη της παραγωγής – διανομής νέων brands, όπως τα ενεργειακά ροφήματα που προτιμούν οι νέοι διατηρούν και αυξάνουν την κερδοφορία της.

H Coca Cola εμφάνισε έκρηξη μεγεθών, με το υψηλότερο από ποτέ επίπεδο καθαρών ταμειακών ροών, προτείνοντας μάλιστα και μέρισμα 0,93 ευρώ ανά μετοχή.

Ο όμιλος είχε σημαντική αύξηση κατά +16,9% στα καθαρά του έσοδα, ισχυρή αύξηση κατά 17,7% στα λειτουργικά του κέρδη και αύξηση κατά 21,8% στα κέρδη ανά μετοχή, φτάνοντας στα 2,08 ευρώ.

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή ήταν η αύξηση κατά 10,3% στις καθαρές ταμειακές ροές, φτάνοντας έτσι στο υψηλότερο από ποτέ επίπεδο των 711,8 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη του καθαρού δανεισμού ως προς το συγκρίσιμο προσαρμοσμένο EBITDA να διαμορφώνεται σε 1,1x, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή κεφαλαιακή θέση της.

Ο Ζόραν Μπογκντάνοβιτς μιλώντας προσφάτως στους αναλυτές αποκάλυψε ότι η μεταστροφή της εταιρείας συνδέεται με το γεγονός ότι πλέον ασχολείται με την κάθε αγορά ξεχωριστά λαμβάνοντας τα μέτρα του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συσκευασία PET των 300 ml, που έχει, όπως είπε, μεγάλη επιτυχία στη Βουλγαρία τα τελευταία δύο χρόνια.

Το προϊόν λανσάρεται τώρα σε Ρουμανία, Ουγγαρία και Κροατία.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Δηλαδή για επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου αύξησης των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε οργανική βάση για τον όμιλο στο εύρος 6-7%.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιβολή του φόρου ζάχαρης στη Ρουμανία, στην υποτίμηση των νομισμάτων σε Νιγηρία και Αίγυπτο και στην εφαρμογή του συστήματος επιστροφής χρημάτων στους καταναλωτές για ανακύκλωση σε Ιρλανδία και Ουγγαρία.

Το μυστικό είναι, όπως είπε, το στοχευμένο μάρκετινγκ…

Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είναι… προβληματικές, αφού η πρώτη αγορά της είναι αυτή του Λονδίνου.

Στις καλές μέρες, παρατηρούν οι χρηματιστές γίνονται και… 30 χιλιάδες κομμάτια, ενώ χθες άλλαξαν χέρια περίπου 11 χιλιάδες μετοχές. 

Διαβάστε επίσης

Ζόραν Μπογκντάνοβιτς: Μοχλός ανάπτυξης για την Coca Cola HBC oι ανατιμήσεις

Coca-Cola HBC: Αύξηση 12,6% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2024

Eurobank Equities για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή – Αύξηση της τιμής στόχου στα 33,5 ευρώ

Keywords
Αναζητήσεις
coca-cola-pos-kalypse-to-chrimatistiriako-keno-2-eton-kai-ta-kerdi-80.htm
Τυχαία Θέματα