Kάθι Γουντ: Γιατί πουλά μετοχές της Nvidia και της TSMC

Η Κάθι Γουντ πούλησε μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. (TSMC) για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο χρόνια, στο πλαίσιο των κινήσεων της να περιορίσει την έκθεση της στον βασικό πελάτη της εταιρείας κατασκευάστριας τσιπ, την Nvidia Corp.

Το Ark Autonomous Technology and Robotics ETF πούλησε 8.599 αμερικανικά αποθετήρια έγγραφα μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας της Ταϊβάν την Παρασκευή, πραγματοποιώντας

την πρώτη τέτοια κίνηση από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ark Investment Management LLC που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το ίδιο ETF πούλησε 2.362 μετοχές της Nvidia την ίδια ημέρα.

Η Γουντ περιορίζει τις συμμετοχές της στους παγκόσμιους κολοσσούς τσιπ, τη στιγμή που ο παροξυσμός για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης εντείνεται, με τα θεαματικά κέρδη της Nvidia να οδηγούν τις παγκόσμιες αγορές σε νέα ύψη.

Η Nvidia σημειώνει άνοδο 59% από τις αρχές του έτους και οι μετοχές της TSMC που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 25%.

Οι μετοχές τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να υπεραποδίδουν

Η Γουντ ήταν μια από τις πρώτες φωνές που προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα άλλαζε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, πούλησε μετοχές της Nvidia κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ποντάροντας στην δυναμική ανάπτυξης κάποιων λιγότερο πολυσυζητημένων εταιρειών λογισμικού όπως η UiPath Inc. και η Twilio Inc.

Τα funds της Ark είχαν αγοράσει μετοχές της TSMC πολλές φορές το 2023. Το αυτόνομο ETF, το οποίο εστιάζει σε εταιρείες σχετικές με την καινοτομία στη βιομηχανία, έχασε το ράλι που εκτίναξε την αποτίμηση της Nvidia στα σχεδόν 2 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας την Amazon.com Inc. και την Alphabet Inc.

Διαβάστε ακόμη:

Nvidia: Το success story των $2 τρισ. του Τζεν-Σουν Χουάνγκ – H «χρυσή συνταγή» και η επόμενη τιμή -στόχος

Nvidia: Ξεπέρασε για πρώτη φορά σε κεφαλαιοποίηση τα 2 τρισ. δολάρια

Nvidia: Τα ισχυρά αποτελέσματα τροφοδοτούν νέο ράλι στη μετοχή της

Keywords
Αναζητήσεις
kathi-gount-giati-poula-metoches-tis-nvidia-kai-tis-tsmc.htm
Τυχαία Θέματα