Ozempic: Ετοιμάζει ομόλογο η Novo Nordisk για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 11 δισ. δολαρίων

Με έκδοση ομολόγων αναμένεται να ανταποκριθεί στις θηριώδεις επενδύσεις που έχει ήδη εξαγγείλει η Novo Nordisk, ώστε να παραμείνει κυρίαρχη στην αγορά απώλειας βάρους.

Η εταιρεία από τη Δανία, η οποία πέτυχε να γίνει η πολυτιμότερη εταιρεία της Ευρώπης, χάρη στα best sellers της, Ozempic και Wegovy, αναζητεί τρόπους να χρηματοτοδοτήσει την επέκταση της, ώστε να ανταποκριθεί στην εκρηκτική ζήτηση

των σκευασμάτων της και να καλύψει την έλλειψη που καταγράφεται σε όλο τον κόσμο.

Η Novo Nordisk έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις ύψους 11 δισ. δολάρια με την αγορά τριών εργοστασίων, τα οποία θα αναλάβουν να εκτοξεύσουν την παραγωγή των φαρμάκων για την απώλεια βάρους.

Η Novo, μέσω της χρηματοδοτικής της θυγατρικής στην Ολλανδία, έχει αναθέσει σε τράπεζες να τη βοηθήσουν να εκδώσει ομόλογα σε ευρώ σε μια προσφορά αναφοράς με λήξεις που κυμαίνονται από δύο έως 10 έτη, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για γεταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της εξαγοράς της Catalent, στην οποία ανήκαν τα τρία εργοστάσια που πήρε στα χέρια της η Novo.

Η ζήτηση για το Ozempic και το Wegovy οδήγησε τη Novo νωρίτερα αυτό το μήνα να αυξήσει τις προβλέψεις της για το 2024, λέγοντας ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 27% και τα λειτουργικά κέρδη έως και 30%.

Η Novo έχει προσλάβει τις BNP Paribas, Deutsche Bank, HSBC και ING  είναι οι ανάδοχοι για τις προσφορές ομολόγων.

Διαβάστε επίσης:

Ozempic: 1 στους 8 Αμερικανούς έχει πάρει κάποιο φάρμακο της κατηγορίας του

Ozempic: Νέος αντίπαλος στην αγορά απώλειας βάρους για τη Novo Nordisk

Wegovy: Αγώνας δρόμους για Eli Lilly-Novo Nordisk για να καλύψουν τις ελλείψεις στα φάρμακα για αδυνάτισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα