TSMC: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή – Σύμμαχος η τεχνητή νοημοσύνη

14:21 4/3/2024 - Πηγή: Mononews

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), ακολουθώντας το παγκόσμιο ράλι στις μετοχές τσιπ που τροφοδοτείται από την παγκόσμια “φρενίτιδα” για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδικότερα, η μετοχή του ταϊβανέζικου γίγαντα κατασκευής μικροτσίπ, εκτινάχθηκε 5,2% στα 725 δολάρια Ταιβάν στο Χρηματιστήριο της Ταϊπέι τη Δευτέρα, σημειώνοντας ρεκόρ από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο το 1994.

Η άνοδος αύξησε την κεφαλαιοποίησή του στα 597 δισεκατομμύρια δολάρια, προχωρώντας ένα βήμα πιο κοντά

στη διεκδίκηση μιας θέσης στις 10 περισσότερες στον κόσμο πολύτιμες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της TSMC έχει κάνει άλμα πάνω από 22% μέχρι στιγμής φέτος, βοηθώντας τον τοπικό δείκτη αναφοράς Taiex Index να φτάσει επίσης σε υψηλό ρεκόρ.

Ο κύριος προμηθευτής της Apple και της Nvidia θεωρείται βασικός δικαιούχος της συνεχιζόμενης έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, με τα στελέχη της να αναμένουν επιστροφή σε σταθερή ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης της ζήτησης.

Nvidia: Το success story των $2 τρισ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αισιόδοξα αποτελέσματα της Nvidia τον περασμένο μήνα ενίσχυσαν περαιτέρω την αισιοδοξία των επενδυτών για τον κλάδο.

Το «μαγικό» συστατικό στους αμερικάνικους χρηματιστηριακούς δείκτες και ο εφιάλτης των short sellers: η περίπτωση της Nvidia αποτελεί case study για τη Wall Street.

Η Goldman Sachs χαρακτήρισε τη μετοχή «τη σημαντικότερη μετοχή στον πλανήτη» και οι αναλυτές θεωρούν κλειδί για μία νέα τιμή-ρεκόρ της μετοχής της -έχει ξεπεράσει τα 800 δολάρια- τα εντυπωσιακά κέρδη που καταγράφει η εταιρεία.

H εταιρεία που ξεχώρισαν οι επενδυτές από την αρχή της φρενίτιδας στη Wall Street για την Τεχνητή Νοημοσύνη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και είναι έτοιμη να χαρίσει στον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της, Τζεν-Σουν Χουάνγκ μία θέση στην τοπ 20αδα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο.

Αφού υπερτριπλασίασε την απόδοσή της πέρυσι, η μετοχή της Nvidia το 2024 είναι και πάλι αυτή με την καλύτερη απόδοση στον δείκτη S&P 500, με άνοδο 66%.

Διαβάστε επίσης: 

Βρυξέλλες: Φόβοι για νέα ενεργειακή κρίση μόλις λήξει η πενταετής συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας

Βαγγέλης Μαρινάκης: Στην Αlter Εgo τα σήματα της Ελευθεροτυπίας έναντι 8,1 εκατ. ευρώ

ΕΥ Ελλάδος: Νέος εταίρος ο Δημήτριος Παπακανέλλου

Keywords
Τυχαία Θέματα