Wall Street: Ανοδικά τα futures λίγο πριν το άνοιγμα, κοντά στο ιστορικό υψηλό του ο S&P 500

Άνοδο υποδεικνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών μετοχών της Wall Street στο άνοιγμα της εβδομάδας, με τον δείκτη S&P 500 να ανοίγει κοντά στο ρεκόρ των 3.386,15 μονάδων, με τους επενδυτές ωστόσο να μην φαίνονται ιδιαίτερα έτοιμοι να ρισκάρουν, καθώς το αδιέξοδο ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να καταλήξουν σε συμφωνία για νέα μέτρα τόνωσης, καθιστούν επιφυλακτική την αγορά.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής βρήκε στο τέλος της ημέρας τον Dow Jones να καταγράφει ήπια άνοδο στο 0,12%,

με τον S&P 500 να μένει λίγες μονάδες μακριά από το ιστορικό υψηλό του (3.382 μονάδες), κλείνοντας σχεδόν αμετάβλητος, με οριακές απώλειες -0,02%, στις 3.372,85 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 11.019,30 μονάδες με απώλειες -0,21%.

Η προηγούμενη εβδομάδα στη Wall Street καθοδηγήθηκε από τα πολύ αισιόδοξα νέα στον τομέα της εργασίας, καθώς για πρώτη φορά από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας έπεσαν κάτω από το 1 εκατ. με το υπουργείο Εργασίας να ανακοινώνει ότι ο αριθμός διαμορφώθηκε στις 963.000 αιτήσεις. Θετικά ήταν και τα νέα από τις πωλήσεις λιανικής, καθώς αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 2,3%. Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με απογοήτευση το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου για την πρόσθετη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Σε επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, οι δύο πλευρές φαίνεται πως διαφώνησαν και κατηγόρησαν η μία την άλλη για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται.

Ωστόσο θετικά αντιμετωπίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 42.000 νέες περιπτώσεις Covid-19, μια απότομη πτώση από το σύνολο της Παρασκευής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, μετά την απόφαση Τραμπ να αναγκάσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok, ενώ σε συνέντευξή του τόνισε ότι σκέφτεται να ασκήσει πιέσεις και στην Alibaba.

Αρνητικά είναι τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών Empire State της New York Fed καθώς υποχώρησε κατά 13,5 μονάδες τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στις 3,7 μονάδες, σηματοδοτώντας έναν βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones παρουσιάζουν άνοδο κατά 72 μονάδες, ή στο 0,25% και ο S&P 500 κερδίζει 12,85 μονάδες στο 0,37%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 84,25 μονάδες ή στο 0,76%.

Keywords
Τυχαία Θέματα