Wall Street: Όγδοη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones, πάνω από 2% εβδομαδιαία τα κέρδη

Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος στη Wall Street, επεκτείνοντας το καλύτερο σερί του το 2024, ενώ αντίθετα οριακά σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο Nasdaq.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.512,84 μονάδες με άνοδο 0,32%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 5.222,68 μονάδες με κέρδη 0,16%. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε στις 16.340,87 μονάδες με απώλειες  -0,03%.

Σε

επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2,16%, ο S&P 500 με κέρδη 1,85% ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,14%.

Η αγορά προσπάθησε να αναλύσει τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής, με μια προκαταρκτική μέτρηση του Μαΐου για τον δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν να φτάνουν στο 67,4, πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones των αναλυτών, σημειώνοντας τη χαμηλότερη μέτρησή του σε περίπου έξι μήνες.  Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα  στοιχεία  θα μπορούσαν να  δείχνουν μια ανησυχία για τον πληθωρισμό, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τις πολιτικές της FED.

Οι επενδυτές ήταν πιο αισιόδοξοι τον τελευταίο καιρό για τις κινήσει αφού η Fed, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν αναμένει μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση, όπως κάποιοι φοβόντουσαν.  Πλέον η αγορά βλέπει πιο πολλές πιθανότητες για μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, πάντως,  οι περιφερειακοί πρόεδροι της Federal Reserve, Neel Kashkari της Μινεάπολης και ο Austan Goolsbee του Σικάγο, δήλωσαν ότι ακολουθούν μια «υπομονετική» προσέγγιση στη νομισματική πολιτική καθώς σταθμίζουν τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό φέτος.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η McDonald’s κλείνοντας στο +2,66%, ενώ άνοδο άνω του 1% σημείωσαν οι 3M (1,67% – μετά την αναβάθμιση από την HSBC),  Verizon  (1,51%), American Express  (1,28%), UnitedHealth Group (1,17%) και Honeywell International (1,14%).

Στον αντίποδα, απώλειες 2,64% σημείωσε η Nike, ενώ η Boeing έκλεισε στο -1,52% και η Amazon στο -1,07%.

Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Mettler-Toledo International κλείνοντας στο +17,04%, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Η μετοχή της Gen Digital έκλεισε με άνοδο 15,34%, η οποία επίσης δημοσίευσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου. Στον αντίποδα βουτιά 11% σημείωσε η  μετοχή της Akamai Technologies, η οποία απογοήτευσε με την καθοδήγησή της για το τρέχον τρίμηνο και το σύνολο του έτους.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ogdoi-imera-anodou-gia-ton-dow-jones-pano-apo-2-evdomadiaia-ta-kerdi.htm
Τυχαία Θέματα