Χρυσός: Πάνω από τα 2.046 δολάρια με το βλέμμα στον πληθωρισμό

09:07 1/3/2024 - Πηγή: Mononews

Ο χρυσός βαδίζει προς το ισχυρότερο κλείσιμο του τελευταίο μήνα, καθώς ο δείκτης που προτιμά να παρακολουθεί η Fed για τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις αυξήθηκε τον Ιανουάριο όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Eξέλιξη που διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων αργότερα εντός του έτους.

Η spot τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 2.046 δολάρια ανά ουγγιά, και βρίσκεται σε τροχιά για μέτρια εβδομαδιαία άνοδο και τον καλύτερο τερματισμό από την 1η Φεβρουαρίου.

Αν και τα στοιχεία των ΗΠΑ

έδειξαν ότι ο βασικός πληθωρισμός τρέχει με τον ταχύτερο ρυθμό σε ένα χρόνο, η μέτρηση δεν αποτέλεσε έκπληξη και δεν μείωσε την ευρύτερη αποπληθωριστική τάση που στηρίζει τις προβλέψεις για χαλάρωση της πολιτικής. Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να ωφελούν τον χρυσό.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε διακυμάνσεις τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας κάτω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά στα μέσα του μήνα και στην συνέχεια ανέκαμψε με μοχλό τις προσδοκίες των επενδυτών για το πότε η Fed θα είναι σε θέση να αλλάξει πολιτική.

Την Πέμπτη, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να μειώσουν τα επιτόκια όπως απαιτείται, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη δεδομένης της ισχύος της οικονομίας.

Η spot τιμή του χρυσού διαπραγματεύονταν νωρίτερα με οριακή άνοδο 0,1%, στα 2.046,58 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο βαδίζουν προς εβδομαδιαία πτώση.

Διαβάστε ακόμη:

Wall Street: Με νέο ιστορικό υψηλό, το πρώτο από το 2021, έκλεισε τον Φεβρουάριο ο Nasdaq

Πετρέλαιο: Ισχυρά ανοδικός ο Φεβρουάριος για Brent και WTI

Γιατί έκανε ράλι η Πειραιώς πάνω από τα 4 ευρώ, η έκπληξη των ΕΛΠΕ με το μέρισμα των 0,90 ευρώ και ένα deal προ των πυλών

Keywords
Αναζητήσεις
chrysos-pano-apo-ta-2046-dolaria-me-to-vlemma-ston-plithorismo.htm
Τυχαία Θέματα