Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο της Naftomar από τους Χούθι

Το δεξαμενόπλοιο Mado, που δέχτηκε πυραυλική επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι είναι ελληνικών συμφερόντων και η ναυτιλιακή εταιρεία που το διαχειρίζεται έχει έδρα την Ελλάδα.

Επίσης, επίθεση δέχθηκε και το ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ.

Επισημαίνεται ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου είχε φορτώσει

στη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis (Electronic Quality Shipping Information System), το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ MADO ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd, του Ριάντ Ζέιν και της συζύγου του, Ράνα, που εδρεύει στην Βούλα.

Για τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεδρίασε την Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις των Χούτι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης στο σκάφος True Confidence.

Σε δήλωσή τους τα μέλη του Συμβουλίου καταδίκασαν επίσης την επίθεση της 18ης Φεβρουαρίου στο MV Rubymar, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε στις 2 Μαρτίου ως αποτέλεσμα ζημιών από την επίθεση και τόνισαν ότι το βυθισμένο σκάφος αποτελεί κίνδυνο ναυσιπλοΐας για τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή.

Κάλεσαν «για πρακτική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Υεμένης, για να αποτραπεί η απόκτηση όπλων και άλλου υλικού από τους Χούτι που απαιτούνται για περαιτέρω επιθέσεις και επανέλαβαν ότι όλα τα κράτη μέλη πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το στοχευμένο εμπάργκο όπλων. ”

Επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του MV Galaxy Leader και του πληρώματος του, που τώρα κρατούνται παράνομα για περισσότερες από 100 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Βουλή: Στην ολομέλεια σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη

Στα 700 εκατ. ευρώ η εξοικονόμηση για το σύστημα υγείας το 2023

Keywords
Αναζητήσεις
epithesi-dechthike-ellinoktito-ploio-tis-naftomar-apo-tous-chouthi.htm
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Naftomar, Χούθι,epithesi, Naftomar, chouthi