Εθνική Ασφαλιστική: Αποχωρεί από CEO ο Robert Gauci

Μεγάλες αλλαγές στο τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Διευθύνων Σύμβουλος Robert Gauci αναμένεται να αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας και τη θέση του να πάρει ο Δημήτρης Μαζαράκης της MetLife Gulf.

Ο κ. Gauci ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του 2023, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες η απόφαση από το CVC πάρθηκε καθώς

το project αντασφάλισης των συμβολαίων Ζωής δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο κ. Gauci θα παραμείνει στη θέση του CEO μέχρι και τον Ιούνιο, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται τη Δευτέρα.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Εθνική Ασφαλιστική, με πολλά στελέχη να αποχωρούν και να έρχονται νέα, ενώ ακόμα κυκλοφορούν φήμες ότι το CVC προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας, χωρίς ωστόσο αυτές να επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε νέα διοικητική ομάδα σε θέσεις-κλειδιά στην εταιρεία, γεγονός που, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, «δείχνει ότι το CVC ‘’ψάχνεται’’, καθώς υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν επίλυσης».

Έτσι στη θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων τοποθετήθηκε ο Γιώργος Ζερβουδάκης και τη θέση του Διευθυντή Δικτύων Πωλήσεων Retail ανέλαβε ο Άγγελος Μπάρδας.

Πωλήσεις κτηρίων

Οι αλλαγές στην ασφαλιστική ωστόσο δεν επικεντρώνονται μόνο σε αντικαταστάσεις προσώπων, αλλά και σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Ήδη όπως πρώτο σας έχει ενημερώσει το mononews.gr, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του κτιριακού συγκροτήματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η διοίκηση έχει βάλει ήδη μπροστά τις διαδικασίες πώλησης και έχει αναθέσει σε 4 μεσιτικές εταιρείες την εύρεση αγοραστή.

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες, οι άνθρωποι των μεσιτικών έκαναν «αυτοψία» στο κτήριο και έδωσαν εκτιμώμενη τιμή πώλησης στα 90-105 εκατ. ευρώ. Με την διοίκηση της Εθνικής να θεωρεί πιο εύλογο ένα ποσό κοντά στα 120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες ανακαίνισης των γραφείων στην Καραγεώργη Σερβίας, τις οποίες έχει αναλάβει η addVALUE, με στόχο να «μετακομίσουν» οι εργαζόμενοι εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση του κτηρίου.

Παράλληλα, στα τέλη Απριλίου ολοκληρώθηκε και η πώληση του κτηρίου της Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Dimand. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση της χρήσης 2023 της DIMAND οι δύο εταιρείες έχουν ένα «πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας» που περιλαμβάνει και την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η έκθεση «στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, την 28.03.2023 εκδόθηκε Κοινό Ομολογιακό Δάνειο με ομολογιούχο την Εθνική Ασφαλιστική και εκδότη την Dimand, ποσού έως 10 εκατ. ευρώ, διάρκειας 3 ετών και σταθερού επιτοκίου 8% με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης ή/και του επενδυτικού προγράμματος του εκδότη.

Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Μαζαράκης θα είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής αντικαθιστώντας τον Robert Gauci. Ο κ. Μαζαράκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Gulf και έχει πάνω από 22 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των Ασφαλίσεων Ζωής.

Εντάχθηκε στην Alico το 1998 και έκτοτε κατείχε διάφορες ανώτερες θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Επικεφαλής Αναλογισμού, του Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας & Οικονομικών, του Διευθυντή Πωλήσεων & Μάρκετινγκ και του Γενικού Διευθυντή.

Ο Δημήτρης Μαζαράκης είναι πιστοποιημένος αναλογιστής και διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναλογιστών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Αναλογιστική Επιστήμη & Στατιστική στο City University of London, καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο – Διασφαλίζουμε την εργασία όλων

Sveinung Stohle (Όμιλος Μ. Αγγελικούση): Υπάρχει ποιότητα στους Έλληνες ναυτικούς και στα στελέχη της ναυτιλίας

Orilina Properties: Ιδιωτικό συμφωνητικό για την πώληση μεζονέτας στο «Marina Residences by Kengo Kuma»

Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-asfalistiki-apochorei-apo-ceo-o-robert-gauci.htm
Τυχαία Θέματα