Φωτιά στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα βάζει η συμφωνία DT-Netflix

00:03 8/3/2024 - Πηγή: Mononews

Ραγδαίες εξελίξεις στην συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα αναμένεται να φέρει η νέα συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες από την Deutsche Telekom, η οποία υπέγραψε συμφωνία με το Netflix, την μεγαλύτερη πλατφόρμα σειρών και ταινιών παγκοσμίως.

Στόχος της DT είναι μέσα από αυτήν τη συνεργασία να δυναμώσει το περιεχόμενό της στη συνδρομητική, να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει εκτός την Ελλάδα, με τη Cosmote TV να αναμένεται να προσθέσει το Netflix στο περιεχόμενό της το επόμενο διάστημα. Πράγμα που σημαίνει ότι στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, η συνδρομητική της Cosmote θα αποκτήσει ένα ισχυρό όπλο, το οποίο αναμένεται να αυξήσει τη πελατειακή της βάση και να ισχυροποιήσει τη θέση της ως leader στην αγορά.

Όπως ανακοίνωσε η Deutsche Telekom, η μετάδοση θα ξεκινήσει από την Κροατία και την Ουγγαρία, ενώ σταδιακά θα απλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης του ομίλου. Κι μέσα στο 2024 θα έρθει και την Ελλάδα μέσω της Cosmote TV.

Φουντώνει ο πόλεμος – Τι θα γίνει με τις τιμές

Το Netflix αναμένεται να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω άλλης συνδρομητικής πλατφόρμας. Ενώ άλλες μεγάλες συνδρομητικές πλατφόρμες όπως Disney και HBO έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

To Disney+ έχει ήδη στρατηγική συνεργασία με τη Vodafone TV, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην αύξηση της πελατειακής βάσης της συνδρομητικής. Ήδη η Vodafone έχει ξεπεράσει τους 200.000 πελάτες ενώ εκτός από το Disney+ έχει αποκλειστικά το περιεχόμενο της ΗΒΟ και ταινίες της Warner Bros.

Η Nova έχει μπει και εκείνη δυναμικά στην ψυχαγωγία, καθώς πριν από λίγους μήνες ανανέωσε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Sony Pictures Television (SPT) για τα δικαιώματα Α’ προβολής συνδρομητικής τηλεόρασης των ταινιών και των σειρών της Sony Pictures. Επίσης έχει υπογράψει συμφωνία για την αποκλειστική μετάδοση συγκεκριμένων σειρών και ταινιών της HBO. Και πλέον οι συνδρομητές της έχουν φτάσει τους 435.000.

Η Cosmote TV φυλούσε το καλύτερο για το…τέλος, αφού μετά την συμφωνία DT-Netflix, θα φιλοξενεί το περιεχόμενο της κορυφαίες υπηρεσίας streaming στον κόσμο και βάζει φωτιά στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Η Cosmote TV παραμένει leader στην αγορά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, το έτος έκλεισε με 678.301 συνδρομητές.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές που ίσως έρθουν μετά και την προσθήκη του Netflix, παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση. Ωστόσο επισημαίνουν ότι όταν Disney και HBO συνεργάστηκαν με τη Vodafone δεν υπήρξαν αλλαγές ή αυξήσεις στις τιμές.

Παραμένει το θέμα του φόρου συνδρομητικής και της πειρατείας

Και φυσικά, όλα αυτά τα έρχονται όταν ακόμα υπάρχει στο τραπέζι το πάγιο αίτημα των παρόχων για κατάργηση του φόρου συνδρομητικής τηλεόρασης που φτάνει το 10%.

Μάλιστα όπως λένε συχνά παράγοντες της αγοράς «εάν δεν καταργηθεί ο φόρος μέχρι τέλος του 2024, οι πάροχοι (Cosmote TV – NovaVodafone TV), σκέφτονται  να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα, με ένα από αυτά να είναι και η αλλαγή φορολογικής έδρας».

Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει τεθεί και η περίπτωση να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή του φόρου, όπως είχε γίνει και παλαιότερα. Αν και όπως λένε το μέτρο δεν είναι αρκετό ούτε και έχει κάποιο νόημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει φτάσει στα αυτιά του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, με το οικονομικό επιτελείο να βλέπει θετικά το αίτημα των παρόχων για την κατάργηση του φόρου εντός του έτους.

Cosmote TV, Nova και Vodafone που είναι οι μόνες εταιρείες που υποχρεούνται να καταβάλουν τον φόρο, διαμαρτύρονται ότι η εμμονή της κυβέρνησης να τον διατηρεί, τους φέρουν σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων πλατφορμών, όπως Netflix, Disney+, Prime Video, Apple TV κ.λ.π. που δεν πληρώνουν φορολογία, οδηγώντας έτσι σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Αφού αυτό καθιστά τις συνδρομές πιο φθηνές σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το Netflix στην Cosmote TV

Ambrosia Capital για ΟΤΕ: «Αγορά» και αύξηση της τιμής στόχου στα €19,6

«Πόλεμος» Citi και Eurobank Equities για τη μετοχή του ΟΤΕ

Keywords
Αναζητήσεις
fotia-sti-syndromitiki-tileorasi-stin-ellada-vazei-i-symfonia-dt-netflix.htm
Τυχαία Θέματα