Νέο διπλό «χτύπημα» της αμερικανικής Brooklane στο Ελληνικό – Ποια οικόπεδα αγοράζει

Αλλάζουν χέρια οικόπεδα στην ανάπτυξη της Lamda Development για την ανάπλαση του Ελληνικού, ύστερα από την υπαναχώρηση των Prodea Investments και Κολλεγίου Αθηνών για την ανάπτυξη σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η ανάπτυξη ακινήτων στα συγκεκριμένα οικόπεδα θα προχωρήσει με τη συνεργασία της αμερικανικής επενδυτικής Brooklane, στην οποία θα παραχωρηθούν έναντι τιμήματος που θα γίνει γνωστό προσεχώς. Η Brooklane, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Aziz

Francis, διαχειριστή κεφαλαίων που έχει θητεύσει στη Morgan Stanley, έχει ήδη ανακοινώσει μία κοινή επένδυση με τη Lamda στο Ελληνικό, για την ανάπτυξη πύργου μεικτών χρήσεων.

Το οικόπεδο το οποίο είχε συμφωνηθεί να μισθωθεί μακροχρόνια στην Prodea και να εκμισθωθεί στον όμιλο Κωστέα – Γείτονα, θα αξιοποιηθεί σε κάθε περίπτωση για τη δημιουργία σχολικών εγκαταστάσεων. Θυμίζουμε πως είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την ΑΕΕΑΠ και την Costeas-Geitonas School με σκοπό την ίδρυση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του CGS Ellinikon. Η Prodea υπαναχώρησε, καθώς το έργο κρίθηκε ασύμφορο, αφενός εξαιτίας του υψηλότερου κατασκευαστικού κόστους, αφετέρου επειδή η απόδοση της επένδυσης θα ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου – σίγουρα χαμηλότερη του 7% που επιδιώκει ως yield μία ΑΕΕΑΠ –, και όπως φαίνεται θα αντικατασταθεί από τη Brooklane. Όλα δείχνουν πως η πρόθεση της Κωστέας – Γείτονας να αναπτύξει σχολείο στα νότια προάστια παραμένει, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα όριζε πως το CGS Ellinikon θα υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριες.

Στη Brooklane θα περάσει – μέσω παραχώρησης, μακροχρόνιας μίσθωσης ή πώλησης – και το οικόπεδο όπου θα αναπτυσσόταν νέο σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών. Lamda και Brooklane εξετάζουν τις δυνατότητες αξιοποίησης του οικοπέδου, με το σενάριο να αναπτυχθεί ένα ακόμα σχολικό συγκρότημα να έχει απομακρυνθεί. Το Κολλέγιο ανακοίνωσε την απόσυρση του ενδιαφέροντος τον Μάρτιο, έπειτα από «ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος […] Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου».

Οι επενδύσεις της Brooklane

Η πρώτη επένδυση της Brooklane στο Ελληνικό αφορά στο Ellinikon Park Tower, με τις υπογραφές για την οριστικοποίηση του μνημονίου του 2022 να έχουν ήδη πέσει. Ο πύργος θα έχει συνολικά 40 ορόφους και θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων από το ισόγειο έως και τον ένατο όροφο, που θα διαθέτει 166 δωμάτια, καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις όπως spa με εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο και αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρους εστίασης με απρόσκοπτη θέα προς το μητροπολιτικό πάρκο, την αθηναϊκή ριβιέρα και τον αστικό ιστό. Από τον δέκατο όροφο έως και τον 17ο όροφο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει επιπλέον 80 δωμάτια τύπου condos τα οποία θα διατεθούν για πώληση, ενώ στους ψηλότερους ορόφους, από τον 18ο έως και τον 39ο όροφο θα αποτελείται από 130 κατοικίες (branded residences).Όλες οι κατοικίες θα έχουν ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών και αποκλειστική πρόσβαση σε ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου lounge, πισίνας, γυμναστηρίου και υπηρεσίες concierge.

Στην κοινοπραξία συμμετέχει κατά 70% η Brooklane και κατά 30% η Lamda Development. Η αγοραία αξία του οικοπέδου που θα αναπτυχθεί ο πύργος, θεωρώντας ότι το κόστος υλοποίησης των υποδομών θα αναληφθεί από τον αγοραστή, εκτιμάται σε 29,5 εκατ. ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-diplo-chtypima-tis-amerikanikis-brooklane-sto-elliniko--poia-oikopeda-agorazei.htm
Τυχαία Θέματα
Νέο, Brooklane, Ελληνικό – Ποια,neo, Brooklane, elliniko – poia