Πέτρος Παππάς: Λευκός καπνός για την συγχώνευση της Eagle Bulk με την ελληνική Star Bulk

17:03 5/4/2024 - Πηγή: Mononews

Το πράσινο φως για τη συγχώνευση της Eagle Bulk με την Star Bulk του Πέτρου Παππά έδωσαν οι μέτοχοι της πρώτης, στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Ανοίγοντας τον δρόμο για την δημιουργία ενός κολοσσού 2,7 δισ. δολαρίων στην αγορά ξηρού φορτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής ναυτιλιακής, υπερψηφίστηκε η ανακοινωθείσα συμφωνία και το σχέδιο συγχώνευσης της 11ης Δεκεμβρίου 2023.

Περίπου το 65% των σε κυκλοφορία μετοχών της Eagle

(σχεδόν το 99% των κατόχων κοινών μετοχών ήταν παρόντες στη συνέλευση) τάχθηκαν υπέρ της συγχώνευσης.

Με βάση τη συμφωνία κάθε μετοχή της Eagle θα ανταλλαχθεί με 2,6211 μετοχές της Star Bulk. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται στις 9 Απριλίου 2024, υπό την προϋπόθεση της ικανοποίησης των τελικών όρων.

Πρόκειται για μία συμφωνία ορόσημο για τη ναυτιλιακή του εφοπλιστή Πέτρου Παππά και την ανάδειξή της σε παγκόσμιο ηγέτη του κλάδου ξηρού φορτίου.

“Είναι επίσημο!” έγραψε ο οικονομικός διευθυντής της Eagle Bulk, Κώστας Τσουτσοπλίδης στο LinkedIn. O οποίος θα παραμείνει με εξάμηνο συμβόλαιο στην εταιρεία για να βοηθήσει στη μετάβαση. Είναι ένας από τους πιο παλιούς εργαζόμενους της Eagle, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2010.

Μετά την ανακοίνωση της έγκρισης της συγχώνευσης, η μετοχή της Star Bulk σημείωσε άνοδο 1,55%, στα 24,17 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να ανέρχεται στα 2,04 δισ. δολάρια.

Kέρδη 1,39% καταγράφει η μετοχή της Eagle Bulk, που διαπραγματεύεται στα 63,28 δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώνεται στα 700 εκατ. δολάρια.

Η νέα εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη  εισηγμένη στις ΗΠΑ ναυτιλιακή ξηρού φορτίου με συνολικό στόλο 167 πλοίων, το 97% των οποίων είναι εξοπλισμένα με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers), όλων των κατηγοριών, από Newcastlemax/Capesize έως Supramax/Ultramax.

Η Clarksons Securities δήλωσε ότι η συνδυασμένη οντότητα θα αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή μεγαλύτερης κλίμακας, μέσω των 167 πλοίων που θα διαθέτει. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή ρευστότητα της θα αυξηθεί, προσελκύοντας δυνητικά μεγαλύτερους επενδυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Star Bulk και της Eagle θα κατέχουν περίπου το 71% και το 29% αντίστοιχα της νέας εταιρείας, η οποία θα διατηρήσει το όνομα της αγοράστριας.

Διαβάστε ακόμη:

Ραγδαίες εξελίξεις στην Eagle Bulk: Η Oaktree επιστρέφει αποκτώντας ποσοστό 10% – Σήμα για επικράτηση του Πέτρου Παππά;

Super deal στη ναυτιλία: H Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά εξαγόρασε την Eagle Bulk

Η Oaktree, ο Δον Κορλεόνε και η συγχώνευση της Eagle Bulk με την Star Bulk του Πέτρου Παππά

Keywords
Αναζητήσεις
petros-pappas-lefkos-kapnos-gia-tin-sygchonefsi-tis-eagle-bulk-me-tin-elliniki-star-bulk.htm
Τυχαία Θέματα